Tolkning, förståelse, vetande : hermeneutik i teori och praktik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2016-12-14
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
212 x 135 x 15 mm
Vikt
311 g
SAB
Ddca
ISBN
9789144118680
Tolkning, förståelse, vetande : hermeneutik i teori och praktik (häftad)

Tolkning, förståelse, vetande : hermeneutik i teori och praktik

Häftad Svenska, 2016-12-14
221
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Några få böcker läses och uppskattas av flera generationer och får epitetet »något av en klassiker«. Tolkning, förståelse, vetande är en sådan. Den utkom första gången 1979 och har lästs och uppskattats av studerande och forskare från de mest skilda ämnesområden. Några exempel är humaniora, samhällsvetenskap och vissa delområden inom vård och medicin. Hermeneutik kan ses som ett vetenskapligt förhållningssätt eller en vetenskaplig praktik som har med tolkning och förståelse att göra. Hur kan vi förstå verkligheten och hur kan vi uppnå ökad förståelse genom att tolka innebörden hos olika företeelser som texter, mänskliga handlingar och händelser?

Bokens första del är en teoretisk genomgång och andra delen består av tre längre exempel ur verkligheten där Ödman visar hur man kan använda hermeneutiken och hur den ursprungliga historien får nya och spännande dimensioner med hjälp av detta »tolkningsverktyg«. Ödman är en lysande pedagog, vilket han ger prov på i denna bok.

Den omarbetade version som nu ges ut innehåller både nyskriven text och en rad uppdateringar. Ett väsentligt bidrag handlar om kriterier som kan användas av den som ska göra ett tolkningsarbete i ett forsknings- eller utredningssammanhang.
Tolkning, förståelse, vetande ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna tredje upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den andra upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tolkning, förståelse, vetande : hermeneutik i teori och praktik
  2. +
  3. Berättelsens praktik och teori : narrativ forskning i ett hermeneutiskt perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Berättelsens praktik och teori : narrativ forsk... av Carola Skott (häftad).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per-Johan Ödman

  • Text och existens : hermeneutik möter samhällsvetenskap

    Per-Johan Ödman, Staffan Selander

    Hermeneutiken har sina rötter i de humanistiska vetenskaperna och i texttolkning, men har sedermera också utvecklats till en filosofi om varat och existensens villkor. Samhällsvetenskaperna å andra sidan - som utforskar allt från politik och stats...