Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2018-03-12
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 5 mm
Vikt
460 g
ISBN
9789144118864
Flickor med ADHD - Hur de känner och varför de gör som de gör (häftad)

Flickor med ADHD - Hur de känner och varför de gör som de gör

Häftad Svenska, 2018-03-12
397
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Flickor med adhd blir ofta feldiagnostiserade och missförstådda. Under de femton år som gått sedan den första utgåvan av den här boken har forskning bekräftat både de kliniska observationerna som då beskrevs och behovet av korrekt diagnostisering och behandling.

Boken innehåller praktiska, lösningsfokuserade råd som har visat sig vara till stor hjälp för oräkneliga föräldrar, lärare och professionella yrkesutövare för att hjälpa flickor med adhd till ett bra liv. Den behandlar också viktig forskning om samtidigt förekommande tillstånd som depressiva syndrom, brister i de exekutiva funktionerna, ätstörningar och andra riskbeteenden. Här finns även uppdaterade checklistor för skolans samtliga stadier och en adhd-självskattningsskala för flickor.

Flickor med adhd vänder sig till alla som i sitt arbete eller dagliga liv möter barn och ungdomar med svårigheter att strukturera tillvaron och hantera problem i skola och umgänge.
Hela boken sjuder av kunskap, kreativitet och optimism men också av en välbehövlig realism i synen på adhd. Författarnas enorma kliniska erfarenhet, medkänsla, förmåga att finna lösningar och se möjligheter skänker kraft och hopp till läsaren.

Svenny Kopp, specialist i barn- och ungdomspsykiatri och med.dr Gillbergcentrum, Institutionen för fysiologi och neurovetenskap, Göteborgs universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flickor med ADHD - Hur de känner och varför de gör som de gör
  2. +
  3. ADHD-hjälpen : För ett liv i balans

De som köpt den här boken har ofta också köpt ADHD-hjälpen : För ett liv i balans av Katarina A Sörngård (inbunden).

Köp båda 2 för 716 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Flickor med ADHD - Hur de känner och varf...