Lag och rätt i trafiken (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2017-05-04
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 10 mm
Vikt
266 g
SAB
629.2,Pra:oe
ISBN
9789144118949
Lag och rätt i trafiken (häftad)

Lag och rätt i trafiken

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-05-04
291
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Att skapa trygghet och upprätthålla lag och ordning är Polisens främsta uppgift. Detta gäller på alla områden i samhället, inkluderat landets vägtransportnät. Dagligen färdas tusentals människor på landets vägar och när trafikanter inte följer lagar och regler utsätter de sig själva och andra för stora risker. Det är Polisens uppgift att övervaka och beivra riskfyllda beteenden och därigenom bidra till att skapa säkerhet och trygghet i trafiken.
Alla poliser ska enligt Polismyndighetens strategi för trafik som metod (2016) delta i trafiksäkerhetsarbetet. Det är därför viktigt att kunskapen om trafiklagstiftningen är väl spridd inom Polisen. I Lag och rätt i trafiken beskrivs och förklaras de delar av trafiklagstiftningen som poliser oftast kommer i kontakt med när trafikbrott anmäls eller då de uppdagas genom övervakning. Det gäller t.ex. brott mot trafikbrottslagen, trafik förordningen, körkortslagen och fordonsförordningen. Författaren redogör bland annat för Polisens skyldighet att rapportera och utreda brott och hur föreläggande av ordningsbot utfärdas. I anslutning till varje kapitel finns övningsuppgifter.
Boken riktar sig främst till landets polisutbildningar men kan även fungera som ett stöd på fältet för poliser i aktiv tjänst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lag och rätt i trafiken
  2. +
  3. Trafikkommentarer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trafikkommentarer av Maria Ceder, Erik Olsson, Eva Römbo, Åsa Ståhl (häftad).

Köp båda 2 för 1463 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lag och rätt i trafiken