Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
131
Utgivningsdatum
2018-01-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 7 mm
Vikt
205 g
SAB
Odgd
ISBN
9789144118994
Integration och grannskap : hur kan staden hålla samman? (häftad)

Integration och grannskap : hur kan staden hålla samman?

Häftad Svenska, 2018-01-26
233
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Om grannskapet kan vara en del av samhällets integration är en ständigt aktuell fråga. Här beskrivs hur olika ideal har dominerat vid olika tidsperioder, vilka olika teoretiska ansatser och bakomliggande antaganden som görs samt vilka empiriska stöd det finns för dem. Forskning om segregation och grannskapseffekter främst från Sverige presenteras. Genom att teori och forskning om integration, grannskap och segregation knyts samman ges en översikt över olika synsätt på hur staden och samhället ska kunna hålla samman.
Boken ger en översikt av olika teoretiska förhållningssätt, nyckelbegrepp och forskning med relevans för arbete med samhällsbyggande, socialt arbete och integration. Exempel och empiriska forskningsresultat från Sverige lyfts särskilt fram.


  • Integration - vad är det?


  • Kan grannskapet bidra till att göra samhället integrerat?


  • Bostadssegregation - vad gör det med ett samhälle?


Integration och grannskap riktar sig främst till studenter på grund- eller fortsättningsnivå, t.ex. inom sociologi, socialt arbete (särskilt med inriktning mot samhällsarbete i storstadsmiljö), kulturgeografi, etnicitet och migration, samhälls- och kulturanalys samt samhällsplanering. Den är även riktad till beslutsfattare och personer som arbetar med stadsdelsutveckling och samhällsplanering samt journalister och en intresserad allmänhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Integration och grannskap : hur kan staden hålla samman?
  2. +
  3. På väg mot en ny politik för Sveriges landsbygder. SOU 2016:26. Landsbygdernas utveckling, möjligheter och utmaningar : Delbetänkande från Parlamentariska landsbygdskommittén

De som köpt den här boken har ofta också köpt På väg mot en ny politik för Sveriges landsbygd... (häftad).

Köp båda 2 för 540 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Integration och grannskap : hur kan stade...