Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2016-12-29
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ljungström, Cecilia (form)
Dimensioner
222 x 155 x 16 mm
Vikt
422 g
SAB
Vebl,Dofa
ISBN
9789144119250
Barn och psykosomatik : i teori och klinik (häftad)

Barn och psykosomatik : i teori och klinik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-12-29
374
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Barn och psykosomatik ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.

Barn och ungdomar besväras ofta av ont i magen och huvudet, av illamående, förstoppning och andra symtom. Stress är en vanlig orsak till dessa besvär. Denna bok ger en ingående beskrivning av den psykosomatiska processen och hur stress påverkar hjärna och kropp. Den är skriven för alla som möter barn med psykosomatiska symtom - läkare, distriktssköterskor, skolsköterskor, kuratorer, psykologer, sjukgymnaster och andra intresserade av dessa frågor.

Barn och psykosomatik sammanför den kliniska psykosomatiska verklighet man finner på en läkarmottagning med delar av aktuell neurobiologisk kunskap om hjärnan. Del 1 ger en teoretisk bakgrund till vad som händer i hjärnan och kroppen, och i del 2 beskrivs kliniken och hur man kan bemöta och behandla dessa barn.

"Psykosomatiska besvär hos barn är vanliga och är efter infektioner och allergi det vanligaste skälet till att föräldrar söker sig till den öppna barnsjukvården. Därför är denna bok, som ger en djupgående beskrivning av psykosomatiska besvär hos barn, behövlig och efterlängtad."

Tor Lindberg, professor em., barnläkare

"Boken visar genom olika exempel hur situationer i barns vardag på verkar vad som händer i kroppen. Detta ger en bred kunskap och ger mig fram förallt en ökad förståelse inför möten med dessa barn i mitt arbete. Så ni som håller i denna bok, läs den, för någon liknande bok har inte funnits tidigare."

Karin Berg, ordförande i svensk barnsmärtförening
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barn och psykosomatik : i teori och klinik
  2. +
  3. Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin ti... av Anders Hansen (inbunden).

Köp båda 2 för 563 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gösta Alfvén

Bloggat om Barn och psykosomatik : i teori och klinik