Immaterialrättens grunder (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2017-08-14
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 9 mm
Vikt
244 g
SAB
Oeae
ISBN
9789144119267
Immaterialrättens grunder (häftad)

Immaterialrättens grunder

Häftad,  Svenska, 2017-08-14
362
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I denna bok presenteras de centrala delarna inom immaterialrätten, vilka utgörs av det industriella rättsskyddet - främst varumärken, företagsnamn, patent och mönster - och upphovsrättsskyddet. En genomgång görs av hur rättigheterna uppstår, varar och upphör och hur de förhåller sig till andra delar av rättssystemet. I samband med att lagreglerna diskuteras anknyter författaren till olika exempel på hur bedömningen i både administrativ och judiciell praxis utfallit. För såväl rättighetshavare som för övriga aktörer på marknaden har skyddsomfång och rättspraxis stor betydelse eftersom gränsdragningen för skyddade rättigheter påverkar möjligheterna till konkurrens. Immaterialrätten har därför ett nära samband med affärslivets juridik.

I denna fjärde upplaga uppmärksammas hur kraven på enhetlighet inom EU har betydelse för tillkomsten av ny lagstiftning, rättspraxis och inrättandet av specialdomstolar i Sverige. Boken är lämplig att användas inom olika kurser i immaterialrätt liksom inom kurser i juridik och handelsrätt med immaterialrättsliga inslag. Den passar även för kurser inom kommunikation eller handel. Dessutom kan den fylla en funktion för den som vill få en allmän inblick i ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Immaterialrättens grunder
  2. +
  3. Den svenska marknadsföringslagstiftningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den svenska marknadsföringslagstiftningen av Carl Anders Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 821 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »