Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2017-09-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 12 mm
Vikt
350 g
SAB
Emi
ISBN
9789144119304
Kampen om texten : examensarbetet i lärarutbildningen (häftad)

Kampen om texten : examensarbetet i lärarutbildningen

Häftad Svenska, 2017-09-22
244
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Varje lärarutbildning ska avslutas med ett vetenskapligt examensarbete. Det är en svår uppgift för både lärarstudenter och lärarutbildare.
I forskningsprojektet Kampen om texten följdes lärarstudenters skrivande under flera terminer fram till examensarbetet. Vid fyra lärosäten, tre svenska och ett norskt, intervjuades studenter och lärare kontinuerligt, uppsatser och inlämningsuppgifter analyserades och seminarier dokumenterades.
Resultaten redovisas i denna bok. Läsaren får först i fyra fallstudier möta studenter och lärare, till exempel den sökande Helen, den handlingskraftiga Lotta, Robin som skriver precis som lärarna anvisar, och lärarna Otto och Hege som från starten präglar sina studenter för hela utbildningen.
Därefter ägnas fyra kapitel åt centrala teman: institutionernas roll, lärandebanorna och den professionella identiteten, textnormerna samt studenternas tänkande och föreställningar om skrivandet.

Kampen om texten kan användas av lärarutbildare och andra universitetslärare som vill hjälpa sina studenter i deras skrivande och till ett bra examensarbete. Den rymmer många erfarenheter och konkreta observationer av hur framgångsrikt - och ibland mindre framgångsrikt - arbete med studenters skrivande kan organiseras och utföras. Den är inte en handbok i akademiskt skrivande, utan något annat och ovanligare: en bok som ger oss insyn i hur studenter och lärare arbetar och tänker i det dagliga slitet med vetenskapliga perspektiv, skiftande skrivuppgifter och till sist ett godkänt examensarbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kampen om texten : examensarbetet i lärarutbildningen
  2. +
  3. Blivande lärare och deras lärare : introduktion till lärarutbildningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blivande lärare och deras lärare : introduktion... av Anders Persson (häftad).

Köp båda 2 för 512 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna