Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2018-06-27
Upplaga
6
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
414 g
SAB
Od
ISBN
9789144119311
Politik som organisation - Förvaltningspolitikens grundproblem (häftad)

Politik som organisation - Förvaltningspolitikens grundproblem

Häftad Svenska, 2018-06-27
341
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Politik i den moderna staten är till stor del en fråga om organisation. Den offentliga förvaltningens organisationsform spelar därför en betydelsefull roll för vår förståelse av politik. Detta har särskilt kommit att uppmärksammas inom områden som välfärds- och utbildningspolitik samt på senare tid även vad gäller frågor om fattigdomsbekämpning i utvecklingsländer. Frågor om förvaltningsapparatens legitimitet, styrning och kontroll av förvaltningen samt hur förvaltningen genomför politiska beslut utgör centrala problem i såväl utvecklingsländer som i de välmående demokratierna. Inom många politikområden är det en öppen fråga var den offentliga makten faktiskt är belägen: hos politikerna, hos internationella och centrala tjänstemän eller hos de lokala tjänstemän som direkt möter medborgarna?
Politik som organisation är en uppskattad lärobok som nu ges ut i en sjätte omarbetad upplaga med Carl Dahlström som ny redaktör. Två kapitel har tillkommit i denna upplaga: ett om delegering och ett om incitament. Boken, som ger en problem orienterad översikt över ett antal områden inom den statsvetenskapliga analysen av den offentliga förvaltningen, är tänkt som en introduktion i ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Politik som organisation - Förvaltningspolitikens grundproblem
  2. +
  3. Politik och förvaltning i svenska kommuner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Politik och förvaltning i svenska kommuner av Gissur Ó Erlingsson, Johan Wänström (häftad).

Köp båda 2 för 642 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Politik som organisation - Förvaltningspo...