Den svenska ungdomsbrottsligheten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
377
Utgivningsdatum
2017-08-18
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Pettersson, Tove (förf.) / Ring, Jonas (förf.) / Sarnecki, Jerzy (förf.) / Tham, Henrik (förf.) / von Hofer, Hanns (förf.) / Estrada, Felipe (red.) / Flyghed, Janne (red.)
Dimensioner
223 x 155 x 20 mm
Vikt
549 g
SAB
Oepa
ISBN
9789144119861
Den svenska ungdomsbrottsligheten (häftad)

Den svenska ungdomsbrottsligheten

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-08-18
479
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ungdomsbrottslighet framstår som ett av de centrala problem områdena i såväl kriminologisk litteratur som i svensk samhällsdebatt. Men hur väl stämmer den bild av ungdomsbrottslighet som finns tillgänglig i våra medier med verkligheten? Syftet med denna antologi är att belysa centrala frågor kring ungdomsbrottslighet. Utifrån skilda perspektiv och metoder presenterar några av landets främsta experter på ungdomsbrottslighet sin forskning. De olika bidragen ger kunskap om ungdomsbrottslighetens omfattning, karaktär och utveckling, dess orsaker och förklaringar, samhällets åtgärder och reaktioner samt kriminalpolitiska strategier. I denna fjärde upplaga har innehållet omarbetats och uppdaterats.

Boken vänder sig i första hand till studerande på högskola inom kriminologi, socialt arbete och andra närliggande ämnen. Även yrkesgrupper som kommer i kontakt med ungdomar samt övriga med intresse för ungdomsfrågor och ungdomsbrottslighet kommer att finna boken användbar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den svenska ungdomsbrottsligheten
  2. +
  3. Introduktion till kriminologi. 1, Brottslighetens omfattning, karaktär och orsaker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Introduktion till kriminologi. 1, Brottslighete... av Jerzy Sarnecki, Christoffer Carlsson (häftad).

Köp båda 2 för 1152 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna