Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2017-03-27
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
212 x 135 x 15 mm
Vikt
321 g
SAB
331.0112,Ohal
ISBN
9789144119977
Tillsammans : en fungerande ekonomisk demokrati (häftad)

Tillsammans : en fungerande ekonomisk demokrati

Häftad Svenska, 2017-03-27
314
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Idén om demokrati som styrelseskick för världens länder är en fantastisk framgångssaga. Fler länder än någonsin  tidigare räknas i dag som demokratier och många förut varande diktaturer har tagit steg mot demokrati. Samtidigt har diskussionen om ekonomisk demokrati nästan helt  avstannat. Inte minst gäller detta i Sverige där frågan sedan nedläggningen av löntagarfonderna i början av 1990-talet kommit att uppfattas som irrelevant.
Denna bok tar upp frågan hur det kommer sig att demokrati anses vara ett synnerligen eftersträvansvärt sätt att styra så pass komplicerade organisationer som hela stater och mångmiljonstäder men i det närmaste är omöjligt eller ointressant när det gäller företag och andra producerande organisationer. Boken innehåller teoretiska modeller, historiska översikter och empiriska forskningsresultat som behandlar olika aspekter på hur demokrati också kan fungera när det gäller att organisera produktionen av varor och tjänster.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillsammans : en fungerande ekonomisk demokrati
  2. +
  3. Makt utan mandat : de policyprofessionella i svensk politik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makt utan mandat : de policyprofessionella i sv... av Christina Garsten, Bo Rothstein, Stefan Svallfors (häftad).

Köp båda 2 för 563 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tillsammans : en fungerande ekonomisk dem...