Psykologutlåtanden och intyg (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2017-11-21
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 156 x 9 mm
Vikt
210 g
SAB
Do,Vl
ISBN
9789144120201
Psykologutlåtanden och intyg (häftad)

Psykologutlåtanden och intyg

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-11-21
319
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Många barn, ungdomar och vuxna utreds och bedöms av psykologer. Resultaten dokumenteras i utlåtanden till de närmast berörda, och ibland även i intyg till myndigheter och andra instanser. I denna bok ges en ingående handledning i konsten och hantverket att författa begripliga, korrekta och lättillgängliga utlåtanden och intyg.
Författarna visar hur utlåtanden kan anpassas till olika frågeställningar, klienter och sammanhang samt ger exempel på hur psykologen kan organisera ett utlåtande så att det blir lätt för läsaren att orientera sig. Boken ger också anvisningar för hur man använder ett klart och tydligt språk och hur man formulerar sig så att begripligheten och läsbarheten maximeras. Avslutningsvis återges och kommenteras några fullständiga utlåtanden från olika typer av verksamheter, i syfte att tydliggöra hur innehåll och andra aspekter kan anpassas till verksamhetsspecifika krav.
Psykologutlåtanden och intyg vänder sig till blivande och yrkesverksamma psykologer och passar även för andra som i sitt arbete kommer i kontakt med psykologutlåtanden och intyg av olika slag. Detta är den tredje, omarbetade och utökade upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykologutlåtanden och intyg
  2. +
  3. Psykologisk utredning och utlåtandeskrivning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykologisk utredning och utlåtandeskrivning av Åsa Eriksson, Liselotte Maurex (häftad).

Köp båda 2 för 679 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna