Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2018-08-02
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 160 x 10 mm
Vikt
270 g
SAB
Ddc
ISBN
9789144120218
Varför vetenskap? : om vikten av problem och teori i forskningsprocessen (häftad)

Varför vetenskap? : om vikten av problem och teori i forskningsprocessen

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-08-02
373
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad kännetecknar den goda vetenskapen? Vad ska vi ha vetenskap och vetenskapligt tänkande till? Denna bok handlar om vetenskapens centrala principer. Författarna visar att grunden för vetenskapen och synen på dess uppgifter i allt väsentligt är gemensam för olika vetenskapsområden, som naturvetenskap, samhällsvetenskap och humaniora. Forskningsprocessens olika element och funktioner diskuteras och författarna argumenterar för att forskningsproblemet, och hur man konstruerar det, är av avgörande betydelse för att helheten skall fungera. Varför vetenskap? riktar sig till studenter inom alla discipliner på universitet och högskola, men kan även läsas av andra som intresserar sig för vetenskapligt arbete och vetenskapliga principer. Syftet är att lyfta fram det som högre utbildning, i motsats till andra utbildningsformer, kan bidra med: det vetenskapliga förhållningssättet. Författarna pläderar för den fria forskningen, för att etiska frågor hålls levande och för att vetenskapens villkor i samhället tillvaratas. Demokratins utveckling och fortlevnad kräver en vital diskussion kring vetenskapens roll i samhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Varför vetenskap? : om vikten av problem och teori i forskningsprocessen
 2. +
 3. Biblioteksgeografin : en antologi om biblioteksväsende och biblioteksforskning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Biblioteksgeografin : en antologi om biblioteks... av Roger Blomgren, Katarina Elzbieta Michnik, Johan Sundeen, Sara Ahlryd, Pia Borrman (häftad).

Köp båda 2 för 776 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Varför vetenskap? : om vikten av problem och teori i forskningsprocessen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra och informativ
  Peter , 4 april 2020

  Jag tycker att det här är en av de bättre böckerna som jag har läst om forskningsmetodik och vetenskapsteori. Läste den 2005 men har den fortfarande tillgänglig i bokhyllan just för att den på ett enkelt sätt behandlar ämnet.

 2. Svårläst
  Lina, 8 april 2019

  Trots att de menar att boken ska vara till hjälp så att " den ovane ska få fotfäste" är boken ganska svårläst och verkar inte ha för avsikt att förklara så att läsarna ska förstå..

 3. Svårläst
  Sanna H, 4 april 2019

  Detta är den fjärde upplagan och den gavs ut år 2018, ändå är bokens språk fruktansvärt svårläst. Författarna har krånglat till språket och texten något oerhört. Vet inte om de vill framstå "extra kunniga" eller varför de har formulerat sig på det här sättet. Man får inget flyt i läsningen och många formuleringar känns som att de kommer från 20-talet. Rekomenderar inte!!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna