Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2018-05-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 200 x 15 mm
Vikt
667 g
SAB
Ohae,Puoh
ISBN
9789144120225
Digitaliseringen och arbetsmiljön (häftad)

Digitaliseringen och arbetsmiljön

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-05-03
451
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad är en god digital arbetsmiljö? Hur går man till väga för att skapa en sådan? Trots att det i dag finns mycket kunskap om detta, ser vi fortfarande it-projekt som havererar och missnöjda användare. Det är uppenbarligen svårt att lyckas i praktiken. Teorier måste omsättas i praktisk handling.

När användningen och betydelsen av de digitala stödsystemen i arbets livet ökar handlar det i allt större utsträckning om en digital arbetsmiljö. Om alla ska kunna utföra sina arbetsuppgifter på ett effektivt och säkert sätt, med hög kvalitet och utan onödiga belastningar, måste man ställa höga krav på de digitala systemens utformning och införande. Erfarenheterna i dag är tudelade: dels bidrar it-systemen till förnyelse och verksamhetsnytta, dels uppvisar de alltför ofta stora brister vilket medför påtagliga arbetsmiljöproblem. Många användare är frustrerade över att deras it-verktyg inte stödjer dem eller fungerar som de borde.

Den här boken ger en grundläggande beskrivning av kunskapsläget om digitalisering och digitala arbetsmiljöproblem, samt en omfattande vägledning i hur man kan utnyttja digitaliseringens möjligheter och samtidigt försäkra sig om en god och hållbar digital arbetsmiljö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Digitaliseringen och arbetsmiljön
 2. +
 3. Organisationshälsa : om hållbart arbetsliv, förändringsarbete och det hälsofrämjande perspektivet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Organisationshälsa : om hållbart arbetsliv, för... av Jan Winroth (häftad).

Köp båda 2 för 782 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Digitaliseringen och arbetsmiljön. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra för systemvetare
  Hanna, 20 maj 2019

  Bra bok för systemvetare! Förklarar enkelt och utförligt vikten av god arbetsmiljö, varför projekt fortfarande misslyckas trots kunskap om användbarhet och vad som karaktäriserar god digital arbetsmiljö. Beskriver metoder och verktyg som kan användas för att skapa god arbetsmiljö, hur man kan göra i praktiken.

  Använde den som kurslitteratur i en designkurs. Kommer absolut att plocka upp och läsa den i framtiden. Denna bok är allt det jag letat efter i litteratur och sätter verkligen ord på det jag funderat på.

Visa alla 1 recensioner