Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2023-03-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
21 x 218 x 153 mm
Vikt
490 g
SAB
Oabka
ISBN
9789144120447
Barn och elever i social utsatthet : förskolans, skolans och fritidshemmets roll och ansvar (häftad)

Barn och elever i social utsatthet : förskolans, skolans och fritidshemmets roll och ansvar

Häftad,  Svenska, 2023-03-10
366

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
När barn och elever riskerar att fara illa på grund av våld, missbruk eller psykisk ohälsa i hemmet har förskolan, skolan och fritidshemmet en viktig skyddande funktion. I den här boken presenteras teorier och praktiska exempel på hur det går att förstå barns och elevers sociala utsatthet samt vilket socialt och specialpedagogiskt uppdrag dessa skolformer har.

Författarna beskriver de processer som startar när en orosanmälan görs, hur en utredning hos socialtjänsten går till och socialtjänstens olika placeringsformer om ett barn inte längre kan bo kvar i hemmet. Genom konkreta fallbeskrivningar möter vi några barn och elever i problematiska situationer där socialtjänst och förskole- och skolpersonal har olika roller och ansvar. Aktör-nätverksteorin, ANT, presenteras i ett eget kapitel och används i analyserna. Boken synliggör hur bristande förutsättningar, även materiella, griper in och påverkar de ibland känslomässigt svåra möten som förskole- och skolpersonal har med vårdnadshavare, barn och unga.

Den här boken vänder sig till studerande och yrkesverksamma inom förskola, fritidshem och skola - pedagoger såväl som elevhälsopersonal - men också till de som arbetar inom socialtjänst eller andra verksamheter som ger stöd till barn och familjer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barn och elever i social utsatthet : förskolans, skolans och fritidshemmets roll och ansvar
  2. +
  3. Att lära från, om och med historia : Historiemedvetande, moral och didaktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att lära från, om och med historia : Historieme... av Niklas Ammert, Silvia Edling, Jan Löfström, Heather Sharp (häftad).

Köp båda 2 för 723 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna