Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
520
Utgivningsdatum
2018-04-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 25 mm
Vikt
737 g
SAB
Qaaceb
ISBN
9789144120485
Ledning och kontroll på värdepappersmarknaden - (bok + digital produkt) (häftad)

Ledning och kontroll på värdepappersmarknaden - (bok + digital produkt)

Häftad Svenska, 2018-04-16
517
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En grundläggande förutsättning för att värdepappersmarknaden ska fungera effektivt är att alla parter har förtroende för varandra, det vill säga att marknadens spelregler anpassas efter marknadens utveckling och att reglerna efterlevs. Den här boken syftar till att ge läsaren en bred kunskap om värdepappersmarknaden och en djupare kunskap om ledning och kontroll hos de finansiella företagen. I boken beskrivs värdepappersmarknadens funktion och aktörer samt de lagar och regler som gäller för olika typer av finansiella bolag, med en fördjupning avseende kontroll och styrning. Dessutom ger boken grundläggande kunskaper om finansiell ekonomi och finansiella instrument.

Boken utgår från SwedSecs kunskapskrav för ledning och kontrollfunktioner inom värdepappersmarknaden och vänder sig till styrelseledamöter, verkställande direktörer, ledande befattningshavare, personer som arbetar med compliance och riskkontroll, bolagsjurister, revisorer, advokater och studenter. Till Ledning och kontroll på värdepappersmarknaden hör en digital version av boken. Instruktioner för hur du kommer åt det digitala materialet finns på omslagets insida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledning och kontroll på värdepappersmarknaden - (bok + digital produkt)
  2. +
  3. Specialister på värdepappersmarknaden : kunskap för SwedSecs licensiering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Specialister på värdepappersmarknaden : kunskap... av Gabriel Oxenstierna, Mattias Anjou (häftad).

Köp båda 2 för 1051 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torsten Örtengren

  • Börsrätt

    Robert Sevenius, Torsten Örtengren

    Börsrätt är ett allmänt begrepp för regleringen av värdepappersmarknaden. I Sverige började börsrätten utvecklas i samband med EU-inträdet i mitten av 1990-talet. Under senare år har den genomgått en omfattande och snabb förändring. Utvecklingen b...

Bloggat om Ledning och kontroll på värdepappersmarkn...