Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2020-08-28
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Edvardsson, David (förf.) / Eriksdotter, Maria (förf.) / Hedman, Ragnhild (förf.) / Hellström, Ingrid (förf.) / Holst, Göran (förf.) / Kihlgren, Mona (förf.) / Malmedal, Wenche (förf.) / Norberg, Astrid (förf.) / Normann, Ketil (förf.) / Orrung Wallin, Anneli (förf.) / Saveman, Britt-Inger (förf.) /
Dimensioner
14 x 228 x 164 mm
Vikt
565 g
SAB
Vefa
ISBN
9789144120775

Att möta personer med demenssjukdom

(6 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-08-28
398
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna tredje upplaga har bland annat utökats med kapitel om palliativ vård och ledarskapets betydelse för att skapa ett personcentrerat vårdklimat. Boken är omarbetad efter det aktuella kunskapsläget och innehåller flertalet referenser, vilket möjliggör ytterligare fördjupning i ämnet.

Omvårdnad för personer med demenssjukdom utgår från det mänskliga mötet och vår förmåga att se in i, och förstå, den andres livsvärld. Boken ger läsaren redskap som underlättar i detta möte. I fokus står personens upplevelse av att drabbas, upplevelsen av att vara anhörig men även olika aspekter av vårdandet är centrala. Innehållet genomsyras av ett personcentrerat och hälsofrämjande förhållningssätt, samt betonar värdegrundens, vårdmiljöns och ledarskapets betydelse. Några kapitel har fokus på existentiella aspekter och vårdfilosofi, medan andra är mer konkreta och praktiska. Sist i boken finns ett kapitel som översiktligt beskriver de olika demenssjukdomarna. Sammantaget kompletterar kapitlen varandra och ger stöd för både varandet och görandet i personalens möte med dessa personer. Kapitlen syftar också till att stimulera till eftertanke och reflektion.

Målgruppen är sjuksköterskestudenter på grundnivå och avancerad nivå, men även andra yrkeskategorier som möter personer med demenssjukdom i sitt arbete har nytta av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att möta personer med demenssjukdom
  2. +
  3. Se vem jag är! : personcentrerad vård vid demenssjukdom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Se vem jag är! : personcentrerad vård vid demen... av Anne Marie Mork Rokstad (häftad).

Köp båda 2 för 614 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »