Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2018-06-15
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
333 g
SAB
Eabfc
ISBN
9789144120805
Läsning, skrivande, samtal : textarbete i svenska på gymnasiet (häftad)

Läsning, skrivande, samtal : textarbete i svenska på gymnasiet

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-06-15
280
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Varje svensklärare har som sin uppgift att stödja och utveckla unga människors språk och genom läsning och samtal hjälpa till att vidga gränserna för deras omvärldsuppfattning. Det är en ansvarsfull uppgift som många gånger kan verka nästan omöjlig. I ämnesplanerna för gymnasieskolan ses arbetet med texter som det centrala i svenskämnet. Men vad innebär det att arbeta med texter? Hur kan man iscensätta aktiviteter som upplevs som meningsfulla, språkutvecklande, lustfyllda och kreativa och som samtidigt leder till kunskapsutveckling i språk och litteratur?
I boken ger författarna en mängd förslag på undervisning som öppnar upp för litteraturläsning och samtal, de presenterar aktiviteter som utvecklar elevernas skrivande samt diskuterar frågor som rör respons och bedömning. Författarna anlägger ett dialogiskt och analytiskt perspektiv på lärande och språkutveckling och visar hur en genomtänkt teori kan ligga till grund för stimulerande undervisning.
Den andra upplagan är uppdaterad med ytterligare aspekter på samtal om litteratur, vetenskapligt skrivande samt bedömning och betyg- sättning i svenskämnet.
Läsning, skrivande, samtal inspirerar till förändring och utveckling av svenskundervisningen på gymnasiets studie- och yrkesförberedande program och vänder sig till såväl blivande som verksamma lärare i svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läsning, skrivande, samtal : textarbete i svenska på gymnasiet
  2. +
  3. Språkets byggstenar - Grammatik och textarbete för lärarstuderande F-6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkets byggstenar - Grammatik och textarbete ... av Katarina Lundin (häftad).

Köp båda 2 för 575 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »