Hälsopsykologi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2018-01-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
422 g
SAB
V:do
ISBN
9789144120935

Hälsopsykologi

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-01-16
395
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hälsopsykologi är ett ungt och dynamiskt kunskapsområde som är relevant för vår förståelse av i stort sett alla hälso- och sjukdomsrelaterade frågor. Fokus på både individuella och samhälleliga faktorer som påverkar vår hälsa har gett hälsopsykologin status som en egen forsknings- och verksamhetsgren, skild från närliggande områden som sociologi, antropologi och biomedicin.
Hälsopsykologin tar fasta på att hälsan inte bara bestäms av biomedicinska utan även av psykologiska, sociala, kulturella och samhällsrelaterade faktorer, och att det går att påverka sådana faktorer i hälsofrämjande syfte. Hälsopsykologiska teorier integreras och praktiseras inom flera ämnesområden t.ex. medicin, folkhälsa, klinisk och tillämpad psykologi samt rehabiliterings- och vårdvetenskap.
Boken tar bland annat upp följande moment:

Hälsa och sjukdom
Vad är hälsopsykologi?
Modeller för hälsa och hälsobeteende
Stress, coping och hälsa
Livskvalitet och hälsa
Levnadsvanor och hälsa
Hälsa och samhälle

Hälsopsykologi är en revidering av tidigare utgivna Hälsa och psykologi (Studentlitteratur 2009). Nyskrivna avsnitt handlar bland annat om nudging, optimism/pessimism, tobaksbruk, riskbruk av alkohol samt migration och hälsa.
Hälsopsykologi vänder sig till studerande, forskarstuderande och yrkesverksamma inom psykologi och medicin, vård och socialtjänst samt angränsande områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hälsopsykologi
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 624 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hälsopsykologi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kort sammanfattning av lite blandat.
    Marcus Persson, 2 februari 2020

    Tycker boken i sig är bra om man ser den som en första inblick till en rad olika områden. Vill du fördjupa dig inom saker så rekommenderas andra böcker istället.

Visa alla 1 recensioner