Statistisk verktygslåda 1 : samhällsvetenskaplig orsaksanalys med kvantitativa metoder (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
482
Utgivningsdatum
2018-01-10
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 156 x 25 mm
Vikt
690 g
SAB
Thi,Oi:dd
ISBN
9789144121017
Statistisk verktygslåda 1 : samhällsvetenskaplig orsaksanalys med kvantitativa metoder (häftad)

Statistisk verktygslåda 1 : samhällsvetenskaplig orsaksanalys med kvantitativa metoder

Häftad Svenska, 2018-01-10
448
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Med avstamp i den realistiska orsaksteorin ges en systematisk genomgång av de vanligaste teknikerna inom kvantitativ metod, inkluderande statistiska test vid univariat, bivariat och multivariat analys. Författarna redogör bland annat för central- och spridningsmått, olika typer av diagram, korstabellanalys, medelvärdesanalys, sambandsmått, Chi2-test, t-test, variansanalys och regressionsanalys. I boken diskuteras också olika typer av urvalsmetoder.
Statistisk verktygslåda 1 innehåller en introduktion till statistikpaketet SPSS. Varje kapitel avslutas med anvisningar för hur de genomgångna momenten genomförs i SPSS 24, samt övningsuppgifter kopplade till autentiska forskningsdatabaser. Boken behandlar såväl den konkreta och hantverksorienterade empiriska analysen som den teoretiska förståelsen för de kvantitativa metoderna.
På bokens webbplats finns dataset till alla centrala moment och numeriska exempel, samt fullständiga lösningar till övningsuppgifterna. Instruktioner för hur man kommer åt materialet på webben finns på omslagets insida.
Boken är i första hand avsedd för studenter i samhällsvetenskapliga ämnen vid högskola och universitet men kan även användas av alla med intresse för kvantitativa metoder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Statistisk verktygslåda 1 : samhällsvetenskaplig orsaksanalys med kvantitativa metoder
  2. +
  3. Statistisk verktygslåda 0 : att förstå och förändra världen med siffror

De som köpt den här boken har ofta också köpt Statistisk verktygslåda 0 : att förstå och förä... av Mimmi Barmark, Göran Djurfeldt (häftad).

Köp båda 2 för 847 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »