Statistisk verktygslåda 1 : samhällsvetenskaplig orsaksanalys med kvantitativa metoder (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
482
Utgivningsdatum
2018-01-10
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 156 x 25 mm
Vikt
690 g
SAB
Thi,Oi:dd
ISBN
9789144121017

Statistisk verktygslåda 1 : samhällsvetenskaplig orsaksanalys med kvantitativa metoder

Häftad,  Svenska, 2018-01-10
469
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med avstamp i den realistiska orsaksteorin ges en systematisk genomgång av de vanligaste teknikerna inom kvantitativ metod, inkluderande statistiska test vid univariat, bivariat och multivariat analys. Författarna redogör bland annat för central- och spridningsmått, olika typer av diagram, korstabellanalys, medelvärdesanalys, sambandsmått, Chi2-test, t-test, variansanalys och regressionsanalys. I boken diskuteras också olika typer av urvalsmetoder.
Statistisk verktygslåda 1 innehåller en introduktion till statistikpaketet SPSS. Varje kapitel avslutas med anvisningar för hur de genomgångna momenten genomförs i SPSS 24, samt övningsuppgifter kopplade till autentiska forskningsdatabaser. Boken behandlar såväl den konkreta och hantverksorienterade empiriska analysen som den teoretiska förståelsen för de kvantitativa metoderna.
På bokens webbplats finns dataset till alla centrala moment och numeriska exempel, samt fullständiga lösningar till övningsuppgifterna. Instruktioner för hur man kommer åt materialet på webben finns på omslagets insida.
Boken är i första hand avsedd för studenter i samhällsvetenskapliga ämnen vid högskola och universitet men kan även användas av alla med intresse för kvantitativa metoder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Statistisk verktygslåda 1 : samhällsvetenskaplig orsaksanalys med kvantitativa metoder
  2. +
  3. Forskningsetik : vägval i samhällsvetenskapliga studier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Forskningsetik : vägval i samhällsvetenskapliga... av Sara Eldén (häftad).

Köp båda 2 för 853 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »