Den kommunala statliga ämbetsmannen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2018-04-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 160 x 15 mm
Vikt
265 g
SAB
Od.04
ISBN
9789144121055
Den kommunala statliga ämbetsmannen (häftad)

Den kommunala statliga ämbetsmannen

Häftad,  Svenska, 2018-04-13
376
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Moderna demokratier är helt beroende av offentliga tjänstemän för sin överlevnad. Samtidigt förutsätts tjänstemän vara demokratins tjänare, inte dess herrar. I en representativ demokrati är tjänstemännen underordnade de folkvalda och de beslut dessa fattar på folkets uppdrag. Vilka dessa tjänstemän är, vilka roller och funktioner de har och vilka värden de ger uttryck för påverkar därför demokratins kvalitet och i sin förlängning förtroendet för den representativa demokratin.

I den här boken undersöker och jämför författarna dagens kommunala tjänstemän med kommunala tjänstemän som var verksamma för över 35 år sedan för att söka svar på frågan: Har tjänstemännens funktion som den lokala demokratins tjänare förstärkts eller försvagats? Slutsatsen är att stödet för idén om lokal demokrati och kommunal självstyrelse håller på att försvagas, och att tjänstemännen därför i högre grad än tidigare har antagit en roll som kommunala statliga ämbetsmän. Boken vänder sig i första hand till studenter inom offentlig förvaltning och statsvetenskap vid universitet och högskolor, men är också intressant läsning för alla som vill fördjupa sig i frågor om svensk demokrati och förvaltning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den kommunala statliga ämbetsmannen
  2. +
  3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 475 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna