Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2018-07-03
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
228 x 205 x 25 mm
Vikt
1124 g
SAB
Qbc
ISBN
9789144121062
Redovisning : från bokföring till analys (bok + digital produkt) (häftad)

Redovisning : från bokföring till analys (bok + digital produkt)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-07-03

Slutsåld

Redovisning är en process som omfattar allt från företagets transaktioner och omständigheter, till den analys och användning av företagets redovisnings information som slutligen sker. Redovisning ligger också till grund för en lång rad viktiga beslut. Vi vill med den här boken visa att redovisning är någonting helt fundamentalt i samhället och ett ämne som är både roligt, spännande och viktigt!
Boken består av fem delar.

I dessa delar illustreras hur:
1. Redovisningen tar avstamp i de transaktioner och omständigheter som uppstår i företagets vardag.
2. Transaktioner noteras i företagets bokföring med den grundläggande logik som all redovisning bygger på.
3. De finansiella rapporterna upprättas genom summeringar men även en stor mängd subjektiva bedömningar. Upplysningar och tilläggsinformation behövs också för att informationen i rapporterna ska kunna förstås.
4. Redovisningsprinciper och redovisningsregler har en avgörande betydelse för redovisningen.
5. Redovisningsinformation kan konsumeras av användare utanför företaget som vill bilda sig en uppfattning om hur det går för företaget, ofta genom att jämföra företaget med andra företag, något som ofta kräver användning av så kallade nyckeltal.
Till boken finns ett gediget övningsmaterial i form av en övningsbok som täcker huvudbokens samtliga delar. Den innehåller ett stort antal övningar med full ständiga lösningsförslag och kommentarer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Redovisning : från bokföring till analys (bok + digital produkt). Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Oerhört teoretisk
    Tina, 16 november 2019

    Boken tycks vara skriven av författare som aldrig jobbat med bokföring i praktiken. Innehållet är i princip korrekt men många gånger med fel fokus. Texten är snustorr och exemplen verkar inte tagna ur verkligheten.
    Studenterna på YH tycker den är svårläst. Som lärare vill man ju entusiasmera kursdeltagarna för ämnet men det är svårt med den här boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna