Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
601
Utgivningsdatum
2017-08-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 30 mm
Vikt
842 g
SAB
Ta
ISBN
9789144121093
Konsten att räkna : matematik inför högskolan (häftad)

Konsten att räkna : matematik inför högskolan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-08-25
337
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken förklarar den grundläggande matematiken och dess begrepp och kalkyler på ett tydligt, detaljerat och nytt sätt. Mycket av den tysta kunskap som finns inom matematiken, och som är väsentlig för att kunna räkna på ett kvalitetssäkrat sätt, framhävs. Boken avslöjar räknandets yrkeshemligheter för studenterna och är därmed inte enbart en repetition av gymnasiematematik. Den går djupare in i matematikens grunder, historia och filosofi och visar på ämnets uppbyggnad och funktion.

Boken innehåller mycket mer förklarande text än vad som är brukligt i matematikläroböcker. Syftet är att visa att ämnet inte enbart är ett stödämne för tillämpade ämnen inom naturvetenskap, teknik, ekonomi och logistik, utan även är ett självständigt intellektuellt bygge. Matematikens karaktär av att vara ett språk fokuseras. Målgruppen är främst studenter som inleder högskolestudier på program som innehåller matematikkurser. Boken är avsedd att vara kursmaterial för en introduktionskurs inför alla typer av högskolekurser i matematik. En annan tänkt målgrupp är lärarstudenter som avser att skaffa sig kompetens att undervisa matematik på grundskola och gymnasium, en tredje är matematikintresserade gymnasieelever som vill fördjupa sina kunskaper.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konsten att räkna : matematik inför högskolan
  2. +
  3. Matematik startbok - för ingenjörer och naturvetare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik startbok - för ingenjörer och naturve... av Kerstin Ekstig, Lennart Hellström, Håkan Sollervall (häftad).

Köp båda 2 för 729 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konsten att räkna : matematik inför högskolan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Utmärkt läromedel i matte!
    Jopphejdi, 6 september 2018

    Riktigt bra bok, går verkligen igenom grunderna i matematiken på ett sätt som är möjligt att förstå, pedagogiska exempel där man verkligen följer med och förstår!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna