Tala om språk : grammatik för lärarstuderande (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2017-08-18
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
293 g
SAB
Fc.01,Eabfc
ISBN
9789144121123
Tala om språk : grammatik för lärarstuderande (häftad)

Tala om språk : grammatik för lärarstuderande

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-08-18
317
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Människan är en språkvarelse som dagligen befinner sig i olika kommunikativa sammanhang. En förutsättning för att vi ska kunna kommunicera med varandra är att vi har ett fungerande språk, och en viktig del av språket är dess struktur, grammatiken. Den grammatiska strukturen bär språket och gör att det kan användas i olika funktionella sammanhang och anpassas för olika syften. Att kunna tala om språket och grammatiken med eleverna är därför viktigt för varje lärare som ska stödja elevernas språkutveckling, oavsett om eleverna har svenska som sitt förstaspråk eller andraspråk.
I Tala om språk presenterar författaren svenska språkets grammatik som en uppsättning redskap för ett språk i bruk. De mer teoretiska beskrivningarna kompletteras av elevtexter som analyseras och diskuteras. Vad är det egentligen vi ser i texterna? Hur kan vi uttrycka det vi iakttar? Bland mycket annat förs också resonemang om grammatiken i förhållande till regler och normer, till tal och skrift och till offentligt och privat språk. Tanken är att innehållet i boken ska kunna ligga till grund för ett reflekterande och resonerande förhållningssätt till svenska språkets grammatik.
Boken vänder sig främst till blivande och verksamma svensklärare i grundskola och gymnasium.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tala om språk : grammatik för lärarstuderande
  2. +
  3. Uttalsboken : svenskt uttal i praktik och teori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uttalsboken : svenskt uttal i praktik och teori av Håkan Rosenqvist (häftad).

Köp båda 2 för 674 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katarina Lundin