Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2020-08-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
10 x 210 x 148 mm
Vikt
310 g
SAB
Emia
ISBN
9789144121154

Att leda utvecklingsprocesser i förskola och skola

Häftad,  Svenska, 2020-08-10
377
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Professionell utveckling via kollegiala arbetsformer är numera navet i de flesta förskolors och skolors utvecklingsprocesser. Ledarskapet är en nyckel i sådana processer. Den här boken är till för dig som axlar ett ledaransvar - kanske har du titeln processledare, utvecklingsledare, lärledare eller förstelärare?

Författarna till denna bok är forskare och skolutvecklare med praktisk erfarenhet av att utbilda processledare. De har utbildat närmare 1000 personer i processledarskap, självkännedom, grupprocesser, samtalsmetoder, handledning, skolkultur, skolutveckling och systematiskt kvalitetsarbete. I boken varvas deras erfarenheter på ett tillgängligt sätt med aktuell forskning. Som läsare får du exempelvis ta del av modeller för vetenskaplig systematik och strukturer för systematiskt kvalitetsarbete. Författarna erbjuder även en inblick i hur en skolas jordmån för utveckling kan identifieras och förstås genom analyser av och teorier om skolkulturer.

Boken vänder sig till mellanledare av olika slag samt till rektorer. Den erbjuder teorier, modeller och verktyg för att utveckla kompetenser i att organisera och leda utvecklingsprocesser på individnivå, gruppnivå och organisationsnivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att leda utvecklingsprocesser i förskola och skola
 2. +
 3. Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt av Ulrike Herrmann (inbunden).

Köp båda 2 för 576 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • VFU-handledares betydelse för lärarstudenters praktiska yrkeskunnande

  Ann-Christine Wennergren, Henrietta Godolakis, Lisbeth Gyllander Torkildsen, Sara Karlsson, Caroline Nagy

  Allting börjar med en bra lärare - och för att kunna bli en bra lärare krävs en bra verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Att vara VFU-handledare är ett mångfasetterat och viktigt uppdrag, som får stor betydelse för lärarstudenters praktiska yrkesk...

 • Undervisning i förskolan : förskollärare och forskare i dialog om didaktiska dilemman

  Anette Olin Almqvist, Jonas Almqvist, Ulrika Bergmark, Karim Hamza, Jaana Nehez

  Undervisning som fenomen är inte något nytt i förskolan men det har oftast inte benämnts just undervisning. Sedan undervisningsbegreppet för förskolan infördes i skollagen år 2010 och i läroplanen 2018 har dock diskussionen om begreppet varit livl...