Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2018-01-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 160 x 15 mm
Vikt
224 g
SAB
Vlbd
ISBN
9789144121161
Dynamiska korttidsterapier : en introduktion (häftad)

Dynamiska korttidsterapier : en introduktion

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-01-23
252
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Dynamiska korttidsterapier - En introduktion är den första boken i sitt slag på svenska. I boken skildras den mer än hundraåriga utvecklingen inom området och skälen till att de dynamiska korttidsterapierna växte fram. Därpå beskrivs och jämförs de modeller som utvecklades av pionjärerna David Malan, Peter Sifneos, James Mann och Habib Davanloo. Motsvarande presentation ges av de nutida frontfigurerna Patricia Coughlin, Barbara Milrod, Diana Fosha och Leigh McCullough. I korthet berörs de vanligaste teknikerna, men även andra varianter av dynamisk korttidsterapi omnämns. Det forskningsstöd som finns inom fältet presenteras, från de klassiska fallstudierna till dagens evidensbaserade metoder. Bokens teori, kliniska exempel och handfasta råd vänder sig till både noviser inom dynamiska korttidsterapier och till erfarna utövare för överblick och i undervisningssyfte.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dynamiska korttidsterapier : en introduktion
  2. +
  3. Prolonged exposure terapeutmanual : Emotionell bearbetning vid ptsd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Prolonged exposure terapeutmanual : Emotionell ... av Edna B Foa, Elizabeth A Hembree, Barbara Olasov Rothbaum, Sheila A M Rauch (inbunden).

Köp båda 2 för 701 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dynamiska korttidsterapier : en introduktion. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inte en terapimanual
    B to the E, 4 januari 2021

    Jag hade övervägt att köpa denna bok men lånade den istället på biblioteket och är glad att jag gjorde det, för den ger inte mycket till vägledning i hur man faktiskt utövar psykodynamisk korttidsterapi utan en kortfattad men helt ok sammanfattning och historik.

Visa alla 1 recensioner