Utbildningshistoria - - en introduktion (Bok + digital produkt) (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
616
Utgivningsdatum
2019-04-18
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 30 mm
Vikt
1360 g
ISBN
9789144121192
Utbildningshistoria - - en introduktion (Bok + digital produkt) (häftad)

Utbildningshistoria - - en introduktion (Bok + digital produkt)

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-04-18
469
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Utbildningshistoria - en introduktion ger en lättillgänglig presentation av och fördjupande resonemang kring det svenska utbildningssystemets historia.

I boken ges närmare beskrivningar av olika utbildningsreformer som inkluderar förskolan, grundskolan, folkbildning och universitet samt introduktioner till skolämnens historia, däribland svenska, historia och samhällskunskap. Därutöver anlägger författarna, flertalet ledande specialister inom de ämnen de skriver om, övergripande och tvärgående perspektiv på utbildningshistorien. Det handlar om frågor som rör utbildningens ekonomiska historia, lärarkårens utveckling, sociala förhållandens betydelse för utbildning, utbildningspolitik samt betyg och bedömning. Den tredje upplagan är uppdaterad, innehåller nya beskrivningar av 2010-talets förändrade utbildningsväsende, och har dessutom ett nytt kapitel som behandlar religionskunskapens historia.
Till boken hör en webbplats där bland annat kapitelsammanfattningar i form av bildspel, övningsuppgifter och tester bidrar till lärandet.

Boken vänder sig till blivande lärare samt studenter i exempelvis historia och pedagogik som behöver kunna placera skolans situation i ett vidare sammanhang och i ett längre tidsperspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utbildningshistoria - - en introduktion (Bok + digital produkt)
  2. +
  3. Lärande, skola, bildning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärande, skola, bildning av Caroline Liberg, Ulf P Lundgren, Roger Säljö (häftad).

Köp båda 2 för 1008 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Utbildningshistoria - - en introduktion (...