Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2017-11-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
229 x 162 x 21 mm
Vikt
588 g
SAB
Qbcd
ISBN
9789144121352
Risk, strategi och styrning (inbunden)

Risk, strategi och styrning

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-11-02

Slutsåld

Allt oftare läser vi om hur företag, myndigheter och kommuner har råkat ut för bluffande leverantörer, misslyckade utvecklingsprojekt och informationssäkerhetsmissar. Att ta risker är nödvändigt, men hur vet man som medarbetare eller chef vilka risker som bör tas? För att skapa en hållbar verksamhet behöver osäkerhet hanteras medvetet. Ansvar och incitament ska förmedla strategiska intentioner beträffande risker, och det måste finnas information som ger vägledning vid beslut och handling. Först då kan alla fullgöra sina uppdrag i hela organisationens intresse.

En effektiv riskhantering behöver integreras i strategier och affärsmodeller, och styrningen ska säkerställa att den når ut till alla. Boken förenar därför viktiga idéer inom strategi, risk management och ekonomistyrning, från aktuell forskning såväl som praktik. Den är både en sammanfattning av och ett tillägg till litteraturen inom dessa tre områden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Risk, strategi och styrning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Första boken var bra, men andra boken tveksam!
    Månskensbonde, 9 januari 2021

    Andra boken håller inte samma nivå. Handlingen är för mig långtråkig och fångar inte mitt intresse. Jag tycker att texten innehåller upprepningar och ointressanta resonemang. Tråkigt med tanke på att första boken var riktigt bra och som jag varmt rekommenderade!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna