Etik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-02-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 155 x 22 mm
Vikt
623 g
SAB
Dg
ISBN
9789144121680
Etik (häftad)

Etik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-02-01
324
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vad är en rätt handling? Hur kan religiösa traditioner bidra till etisk reflektion? Vad innebär det att respektera människovärdet inom biomedicinsk etik och sexualetik? Detta är några av de många frågor som diskuteras i denna bok, som ger en grundlig introduktion till filosofisk och teologisk etik. Här presenteras klassiska teorier inom normativ etik och etisk teori. Dessa granskas också kritiskt: i dialog med utilitarism och dygdetik argumenterar författarna för en modifierad variant av kantiansk etik, vars grund är principen om lika respekt för vars och ens värdighet. Vidare behandlas tillämpad etik ingående, särskilt politisk etik, miljöetik, biomedicinsk etik och sexualetik. Feministisk etik ges stort utrymme. Läsaren får också inblick i skilda religioners etik. Särskilt uppmärksammas kristen etik, men också judendomens etik och muslimsk etik.

Etik vänder sig i första hand till universitetsstudenter, men kan med fördel läsas av var och en som intresserar sig för en kritisk reflektion över moralen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etik
  2. +
  3. Aktuella livsåskådningar. D. 1, Existentialism, marxism

De som köpt den här boken har ofta också köpt Aktuella livsåskådningar. D. 1, Existentialism,... av Carl Reinhold Bråkenhielm, Carl-Henric Grenholm, Lennart Koskinen, Håkan Thorsén (häftad).

Köp båda 2 för 503 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna