Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
134
Utgivningsdatum
2018-01-08
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 5 mm
Vikt
203 g
SAB
Qbc
ISBN
9789144121857
Resultat, kapital och kassaflöde (häftad)

Resultat, kapital och kassaflöde

Häftad Svenska, 2018-01-08
281
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast torsdag 12 december för leverans innan julafton
Boken ger en lättillgänglig introduktion av centrala begrepp i redovisning med tonvikt på betalningsströmmar, resultat och förändringar i företagets tillgångar och skulder. Den betonar sambandet mellan intäkter och kostnader å ena sidan och förändringen av företagets tillgångar och skulder å den andra. När dessa samband klargjorts behandlas innebörden av begreppet eget kapital och tekniken dubbel bokföring. Den senare ses som ett sätt att beskriva de samband som behandlats tidigare i boken. Vidare behandlas resultatmätning i tillverkande företag och boken avslutas med ett kapitel om kassaflödesanalys och nyckeltal.

Boken är avsedd som introduktion till ekonomistyrningskurser i postgymnasial utbildning i företagsekonomi, men kan även användas för vidareutbildning på företag och gymnasieskolor. Den behandlar begreppen på ett principiellt snarare än ett teknikinriktat plan. Den är lämplig som introduktion till kurser i såväl extern- som internredovisning, då den kompletterar mer teknikinriktad litteratur.
Övningsboken Resultat, kapital och kassaflöde av Rune Lönnqvist kan med fördel användas som komplement till boken.

Den största förändringen i den fjärde upplagan är en utförlig förklaring av den s.k. hävstångsformeln i det sista avsnittet om nyckeltal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Resultat, kapital och kassaflöde
  2. +
  3. Den nya affärsredovisningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den nya affärsredovisningen av Per Arvidson, Thomas Carrington, Gustav Johed (häftad).

Köp båda 2 för 850 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dag Smith

Bloggat om Resultat, kapital och kassaflöde