På topplistor
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
526
Utgivningsdatum
2019-10-21
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Vpeb
ISBN
9789144121888
Medicinsk teknik - Teori, planering och genomförande (bok + digital produkt) (häftad)

Medicinsk teknik - Teori, planering och genomförande (bok + digital produkt)

Häftad Svenska, 2019-10-21
437
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken behandlar de vanligaste medicinsk-tekniska arbetsuppgifterna som ligger inom sjuksköterskans yrkesområde. Den ger en anatomisk-fysiologisk bakgrund till de olika momenten som behandlas, beskriver material och utrustning och vilka förberedelser som är viktiga. För varje moment ges förslag på lämplig teknik som beskrivs steg för steg och vilka åtgärder som är viktiga i efterarbetet. De risker som finns för de olika behandlingarna och hur säkerheten kan tillgodoses i arbetet tas också upp.

I denna nya upplaga finns tre nya kapitel som behandlar blododling, pulsregistrering och blodtrycksmätning. Boken är rikt illustrerad med instruktiva teckningar och färgfotografier, och bildmaterialet har utökats väsentligt i denna upplaga. Genomförandedelen i varje kapitel är nu konsekvent upplagd som en steg-för-steg-instruktion för de olika momenten, där text och bild ligger parallellt för tydlighetens skull. Det gör boken särskilt lämplig att använda för övningar på egen hand när inte lärare finns till hands.

Boken vänder sig främst till studenter på sjuksköterskeprogrammet på grundläggande nivå, men kan också användas i annan utbildning där medicinsk-tekniska moment ingår, samt som referenslitteratur för yrkesverksamma sjuksköterskor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medicinsk teknik - Teori, planering och genomförande (bok + digital produkt)
  2. +
  3. Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik av Inger Skolin (häftad).

Köp båda 2 för 716 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Medicinsk teknik - Teori, planering och g...