Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2019-07-02
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Braunschweig, Frieder (förf.) / Carnlöf, Carina (förf.) / Hyung Cho, Jae (förf.) / Cingolani, Eugenio (förf.) / Eliasson, Håkan (förf.) / Friberg, Leif (förf.) / Frykman Kull, Viveka (förf.) / Gadler, Fredrik (förf.) / Iwarzon, Marie (förf.) / Jidéus, Lena (förf.) / Kennebäck, Göran (förf.) / Linde,
Illustratör/Fotograf
Lennart Molin, Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
Dimensioner
240 x 170 x 26 mm
Vikt
923 g
SAB
Veh
ISBN
9789144121895

Arytmier - - mekanismer, utredning och behandling

Häftad,  Svenska, 2019-07-02
513
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Allvarliga arytmier som förmaksflimmer och kammararytmier utgör en betydande del av de hjärtsjukdomar som ofta kräver omfattande utredning och behandling. För många patienter innebär det en kraftigt ökad risk för stroke, hjärtsvikt och plötslig död.
Den första upplagan av Arytmier - mekanismer, utredning och behandling blev mycket uppskattad eftersom det tidigare saknats en lärobok i ämnet. Sedan boken gavs ut har ett stort antal internationella riktlinjer reviderats och nya konsensusdokument har tillkommit som behandlar arytmier ur olika aspekter. Även i denna reviderade upplaga medverkar ett stort antal av landets ledande experter inom arytmisjukvård. Med ett pedagogiskt grepp utgår författarna från olika strukturer i hjärtat och alla arytmier som är knutna till respektive struktur behandlas i samma kapitel. Detta ger en djupare förståelse för varför vissa arytmier uppstår: hur de beter sig och hur de ser ut på EKG.
Nya kapitel har tillkommit om arytmier hos barn, associationen mellan förmaksflimmer och demens, akut handläggning av arytmier och utvecklingen av cell- och genterapi vid arytmier. Vidare har avsnittet om ablationsbehandling utökats med ett särskilt kapitel ägnat ablation av förmaksflimmer och kammararytmier.
Arytmier - mekanismer, utredning och behandling riktar sig till allmänkardiologer och läkare både under grund- och specialistutbildning, men också till andra yrkeskategorier som i sin dagliga gärning möter arytmipatienter. Även allmänläkaren, som i allt större utsträckning ansvarar för dessa patienter, kommer att ha stor nytta av Arytmier som uppslagsbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arytmier - - mekanismer, utredning och behandling
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 742 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »