Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2017-12-08
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Jensen, Mikael (förf.) / Kane, Eva (förf.) / Lindström, Lars (förf.) / Orwehag, Monica (förf.) / Pihlgren, Kjell (förf.) / Qvarsell, Birgitta (förf.) / Sjöblom, Björn (förf.) / Pihlgren, Ann S (red.)
Dimensioner
223 x 156 x 14 mm
Vikt
368 g
SAB
Emib.02,372.18
ISBN
9789144121925
Fritidshemmets didaktik (häftad)

Fritidshemmets didaktik

(3 röster)
Häftad Svenska, 2017-12-08
329
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Skollagen slår fast att fritidshemmet ska bedriva undervisning, vilket har inneburit nya uppdrag för fritidsläraren med krav på systematik, planering och uppföljning - med andra ord på en didaktik för fritidshem. Av tradition har lärande på fritidshemmet utgått från elevens intressen och elevgruppens samspel, och lärandet har fångats i flykten i den mer informella lärandemiljön. Hur kan sådana förhållningssätt förenas med och berika skolans undervisning? Vilka risker finns? Den reviderade upplagan omfattar de reformer och styrdokument som tillkommit under senare år.
Boken behandlar bland annat följande:

Lärande och utveckling på fritidshem i teori och praktik. Hur begrep-pet utbildning ska tolkas i fritidshemsverksamhet, vad fritidshemmets didaktik bör omfatta samt likheter och skillnader jämfört med skolans utbildning.

Fritidslärarrollen och dess kompetensmässiga utmaningar i de nya uppdragen, på fritidshemmet och under praktiska och estetiska lektioner.

Planering, utvärdering, bedömning och kvalitetsutveckling i fritidshemmet - av lek, tematiskt arbete, skapande aktiviteter och av miljö samt hur perspektivförskjutningar till barnens intresseområden, som lek och datorspelande, påverkar verksamheten och lärandet.

Boken vänder sig till studenter i grundlärarutbildning, främst med inriktning mot arbete i fritidshem; den kan användas i kompetensutveckling för redan yrkesaktiva arbetslag och för skolledare och andra som vill fördjupa sin kunskap om fritidshemmets didaktik. Varje kapitel avslutas med diskussionsfrågor som kan användas för att diskutera innehållet, samt med läsanvisningar för vidare utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fritidshemmets didaktik
  2. +
  3. Make It Happen : 10 steg till att forma din framtid!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Make It Happen : 10 steg till att forma din fra... av Carina Sunding (inbunden).

Köp båda 2 för 544 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »