Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2018-05-18
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 9 mm
Vikt
240 g
SAB
Em-c.01
ISBN
9789144121949
Den mångkulturella förskolan : motsägelser och möjligheter (häftad)

Den mångkulturella förskolan : motsägelser och möjligheter

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2018-05-18
335
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken handlar om vad som menas med ett mångkulturellt samhälle och dess relation till utbildning i allmänhet och förskolan specifikt. Förskolan är en av samhällets viktigaste mötesplats för människor med olika bakgrund och erfarenheter.
Med utgångspunkt i en studie gjord på en förskola och med exempel från vardagliga situationer i förskolan behandlas områden som:
* förskolans uppdrag
* det mångkulturella samhället
* interkulturell pedagogik.
Det här en reviderad upplaga av Den mångkulturella förskolan: Motsägelser och möjligheter. Innehållet i boken har uppdaterats med aktuell forskning och med de förändringar som skett i läroplanen sedan den första upplagan publicerades.
Författaren har haft som avsikt att på ett tydligt sätt lyfta fram hur man i förskolan kan arbeta på ett sätt som är socialt inkluderande och främjar ett mångfalds perspektiv.
Bokens målgrupp är blivande och verksamma lärare i förskola, fritidshem, förskoleklass och skola. Boken är också lämplig som fördjupning och fortbildning för socionomer och andra yrkesgrupper vars arbete vänder sig till barn och ungdomar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den mångkulturella förskolan : motsägelser och möjligheter
  2. +
  3. Att styra förskolan med värdegrund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att styra förskolan med värdegrund av Magnus Erlandsson, Bim Riddersporre, Gezim Isufi, Jonas Stier, Hanna Cinthio (häftad).

Köp båda 2 för 684 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johannes Lunneblad