Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2019-03-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
235 x 155 x 18 mm
Vikt
239 g
SAB
Aefe
ISBN
9789144121970
Handbok i uppsatsskrivande - - för utbildningsvetenskap (häftad)

Handbok i uppsatsskrivande - - för utbildningsvetenskap

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-03-28
317
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den akademiska uppsatsen, eller examensarbetet, utgör avslutningen på en akademisk utbildning. Uppsatsen består av många olika delar och att förstå hur dessa relaterar till varandra kan vara svårt. Det är inte ovanligt med frågor som "vilken teori kan användas om detta är forskningsfrågorna?" eller "är denna metod lämplig om detta är teorin?". I Handbok i uppsatsskrivande redogör författarna på ett tydligt och pedagogiskt sätt för de delar som bygger upp en akademisk uppsats - från problemställning och tidigare forskning, via val av teori och metod till resultat och analys. Stor vikt läggs vid att förklara hur delarna relaterar till varandra och hur olika val som görs under arbetet påverkar uppsatsens utformning.

Handbok i uppsatsskrivande - för utbildningsvetenskap är pedagogisk och lättläst, beskriver samtliga delar i en akademisk uppsats, förklarar hur uppsatsen görs logisk och stringent, redogör för akademiskt språk och akademisk text, ger förståelse för forskningsprocessens struktur, innehåller en rad konkreta exempel hämtade från utbildningsvetenskap. Bokens fokus är examensarbeten inom utbildningsvetenskap, men de centrala resonemangen är relevanta även för andra utbildningar inom samhällsvetenskap. Boken kan användas på såväl kandidat-, som magister- och mastersnivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok i uppsatsskrivande - - för utbildningsvetenskap
 2. +
 3. Teori i examensarbetet : en vägledning för lärarstudenter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Teori i examensarbetet : en vägledning för lära... av Claes Nilholm (häftad).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Handbok i uppsatsskrivande - - för psykologiämnet

  Ann Skansholm, Katharina Jacobsson, Sara Skansholm

  Den akademiska uppsatsen utgör avslutningen på en akademisk utbildning. Uppsatsen består av många olika delar och att förstå hur dessa relaterar till varandra kan vara svårt. I Handbok i uppsatsskrivande redogör författarna på ett pedagogiskt sätt...

 • Kvantitativ metod - en uppsatshandbok för utbildningsvetenskap

  Ann Skansholm, Caroline Berggren

  Med utgångspunkt i IMRAD-strukturen (inledning, metod, resultat, diskussion) visar boken hur du kan planera en kvantitativ undersökning, hur olika datainsamlingsmetoder kan användas, hur du kan bearbeta dina insamlade data för att kunna presentera...