Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2018-01-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Håkansson, Carina (förf.) / Kumlin, Tomas (förf.) / Serrander, Elisabeth (förf.) / Strang, Peter (förf.) / Stiwne, Dan (red.)
Dimensioner
222 x 155 x 13 mm
Vikt
335 g
ISBN
9789144122106
Existens och psykisk hälsa - - om hur liv och levnad förhåller sig till hälsa och ohälsa (häftad)

Existens och psykisk hälsa - - om hur liv och levnad förhåller sig till hälsa och ohälsa

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-01-15
317
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I vår tid breder den psykiska ohälsan ut sig och i debatten om dess uppkomst, vidmakthållande och bot så intar den existentiella ståndpunkten en central roll; hur vi utformar våra liv och hur vi väljer att leva i vardagen har betydelse för vårt psykiska välbefinnande. Lever man inte väl, så mår man inte bra. Men vad är det att leva väl i vår tid? Hur formar man sitt eget öde? Vad ligger utanför vår direkta kontroll och är sådant som vi bara kan förhålla oss till? I denna antologi reflekterar nio erfarna forskare och terapeuter över ämnet Existens och psykisk hälsa. Här ryms frågor om vårt förhållande till våra kroppar, till andra människor, till svåra barndomsupplevelser, till andliga frågor, till kriser, sorg och död. Antologin rymmer också kritiska perspektiv på tidens "diagnostiska kultur" och på de behandlingsalternativ som är förhärskande inom den psykiatriska vården. Några av bidragen visar också på existentiella alternativ till denna vård. "Det är inte lätt att leva väl men det är, oftast, möjligt" - så kunde bokens motto formuleras.

Existens och psykisk hälsa vänder sig till alla som intresserar sig för förhållandet mellan livsstil och psykisk hälsa - särskilt existentiell hälsa - såsom psykologer, socionomer och psykoterapeuter. Men det är också en bok för alla som vill nå en djupare förståelse av centrala livsfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Existens och psykisk hälsa - - om hur liv och levnad förhåller sig till hälsa och ohälsa
  2. +
  3. Existentiell coaching

De som köpt den här boken har ofta också köpt Existentiell coaching av Ann Lagerström, Elisabeth Serrander (häftad).

Köp båda 2 för 618 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Existens och psykisk hälsa - - om hur liv och levnad förhåller sig till hälsa och ohälsa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. ny och värdefull bok
    Lars Sundberg, 6 februari 2018

    En bok om hur våra liv, hur vi lever, påverkar vår hälsa. Till exempel om hur osäkerhet och svårigheter tillhör livet för oss, men också möjlighet till fina upplevevlser, gemenskap och engagemang för andra.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna