Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2018-07-30
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
244 x 170 x 13 mm
Vikt
427 g
SAB
Vmb
ISBN
9789144122144
Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik (häftad)

Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-07-30
329
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Näringslära för sjuksköterskor svarar mot en efterfrågan om en lärobok i ämnet som är väl anpassad till sjuksköterskeutbildningen. Boken består av två huvuddelar. Den första delen, Grundläggande näringslära, är teoretisk och redogör för olika näringsämnen och människans varierande behov av dessa i olika åldrar. Del två, Klinisk nutrition, fokuserar på den sjuka människan och den praktiska omvårdnaden avseende nutrition.
I denna tredje upplaga är det främst kapitlet om koster och ätstöd inom vård och omsorg som har uppdaterats eftersom de tre grundkosterna (SNR-kost, A-kost och E-kost) togs bort vid årsskiftet 2017/18. Livsmedelsverkets nya rekommendationer för kost inom vård och omsorg grundar sig på Nordiska näringsrekommendationer med anpassningar for vårdtagare med ätproblem. Vidare har munhälsa och livsmedelshygien i vård och omsorg, fått ökat utrymme. Ett kapitel där läsaren kan testa sina kunskaper har tillkommit, med syfte att framhäva bokens praktiska anknytning.
Boken är främst avsedd för sjuksköterskeprogrammet på grundläggande nivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik
  2. +
  3. Medicinsk teknik - Teori, planering och genomförande (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medicinsk teknik - Teori, planering och genomfö... av Lennart Boman, Claes Wikström (häftad).

Köp båda 2 för 814 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Näringslära
    Madicken Andersen, 3 december 2020

    Bra och tydlig bok trots första året på ssk programmet! Lätt att hitta och lätt att förstå! Rekommenderar verkligen! Toppenbok

Visa alla 1 recensioner