Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2018-09-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
256 x 156 x 20 mm
Vikt
528 g
SAB
Vpb
ISBN
9789144122342
Informatik i vården : hälsoinformatik för sjuksköterskor (häftad)

Informatik i vården : hälsoinformatik för sjuksköterskor

Häftad Svenska, 2018-09-28
321
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Många är fascinerade av digital teknik. Digitalisering har också skapat vinster genom ökad effektivitet och minskade kostnader. Inom hälso- och sjukvård har specifika problem gjort utvecklingen långsam och integritets- och säkerhetshänsyn försvårar den informationsöverföring som är nödvändig för effektivitetsvinster. Tekniken har heller inte gjort verksamheten totalt sett effektivare och billigare, i motsats till praktiskt taget alla andra verksamheter, utan snarare mer arbetskrävande och dyrare. Ändå har tekniken redan lett till närmast sensationella framsteg. Digital röntgen innebar en revolution. Laboratorieverksamheten har effektiviserats och många kliniska undersökningar är numera enkla, snabba och ger omedelbar information, ibland direkt till patienten. Möjligheterna till egenvård ökar explosionsartat och med tiden kommer digitaliseringen att leda till högre kvalitet, säkrare och billigare hälso- och sjukvård - och bättre hälsa i befolkningen.

Denna bok berättar om digitalisering, vad det är, hur den har använts och (troligen) kommer att användas och hur den kanske kommer att förändra vården - i ett perspektiv på cirka tio år. Boken är skriven för att kunna läsas av alla i vården, men vänder sig i första hand till sjuksköterskestudenter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Informatik i vården : hälsoinformatik för sjuksköterskor
  2. +
  3. Kvalitetsarbete för bättre och säkrare vård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvalitetsarbete för bättre och säkrare vård av Anne-Marie Boström, Gun Nordström, Bodil Wilde Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 663 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »