Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2018-09-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
256 x 156 x 20 mm
Vikt
528 g
SAB
Vpb
ISBN
9789144122342
Informatik i vården : hälsoinformatik för sjuksköterskor (häftad)

Informatik i vården : hälsoinformatik för sjuksköterskor

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-09-28
299
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Många är fascinerade av digital teknik. Digitalisering har också skapat vinster genom ökad effektivitet och minskade kostnader. Inom hälso- och sjukvård har specifika problem gjort utvecklingen långsam och integritets- och säkerhetshänsyn försvårar den informationsöverföring som är nödvändig för effektivitetsvinster. Tekniken har heller inte gjort verksamheten totalt sett effektivare och billigare, i motsats till praktiskt taget alla andra verksamheter, utan snarare mer arbetskrävande och dyrare. Ändå har tekniken redan lett till närmast sensationella framsteg. Digital röntgen innebar en revolution. Laboratorieverksamheten har effektiviserats och många kliniska undersökningar är numera enkla, snabba och ger omedelbar information, ibland direkt till patienten. Möjligheterna till egenvård ökar explosionsartat och med tiden kommer digitaliseringen att leda till högre kvalitet, säkrare och billigare hälso- och sjukvård - och bättre hälsa i befolkningen.

Denna bok berättar om digitalisering, vad det är, hur den har använts och (troligen) kommer att användas och hur den kanske kommer att förändra vården - i ett perspektiv på cirka tio år. Boken är skriven för att kunna läsas av alla i vården, men vänder sig i första hand till sjuksköterskestudenter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Informatik i vården : hälsoinformatik för sjuksköterskor
  2. +
  3. På tal om e-hälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt På tal om e-hälsa av Martin Berg, Barbara Czarniawska, Mats Johansson, Ericka Johnson, Karin Jonnergård (häftad).

Köp båda 2 för 692 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »