Osteoporos - Frakturer och träning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2019-04-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Halvarsson, Alexandra (förf.) / Karlsson, Magnus (förf.) / Grahn Kronhed, Ann-Charlotte (förf.) / Landin-Wilhelmsen, Kerstin (förf.) / Ljunggren, Östen (förf.) / Ribom, Eva (förf.) / Stenvall, Michael (förf.) / Törring, Ove (förf.) / Bergström, Ingrid (red.)
Illustratör/Fotograf
Johan Bergström Hyldahl, Pontus Andersson
Dimensioner
250 x 170 x 10 mm
Vikt
361 g
SAB
Ven
ISBN
9789144122403
Osteoporos - Frakturer och träning (häftad)

Osteoporos - Frakturer och träning

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-04-09
309
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken ger en djupgående presentation av benmetabolismen och den mekaniska påverkan på benet, benets utveckling från unga år till åldrandet samt av osteoporos och sjukdomens orsaker. Den ger en detaljrik beskrivning av diagnostik, utredning och handläggning av osteoporos.

Osteoporos utgör en av de avgörande riskfaktorerna för frakturer. Denna bok är unik genom att också ta upp osteoporosfrakturerna ur ett ortopediskt perspektiv. Baserat på aktuell forskning presenteras ett nytt koncept för hur patienter med osteoporos med olika typer av frakturer ska träna som komplement till övrig behandling.

Osteoporos är bland annat tänkt att fungera som kurslitteratur på läkarprogrammet och i utbildningen av fysioterapeuter. Osteoporos är ett tvärvetenskapligt område som inbegriper många medicinska specialiteter. Boken riktar sig därför också till allmänläkare, geriatriker, ortopeder, internmedicinare och endokrinologer, såväl under utbildning som i klinisk verksamhet, samt till fysioterapeuter. Den kan även läsas av den som tror sig ha en ökad risk för att få frakturer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Osteoporos - Frakturer och träning
  2. +
  3. Osteoporos och frakturrisk : en praktisk handbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Osteoporos och frakturrisk : en praktisk handbok av Märit Wallander, Mattias Lorentzon, Andreas Kindmark (häftad).

Köp båda 2 för 497 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna