Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2020-07-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Dellve, Lotta (förf.) / Holmer, Jan (förf.) / Ivarsson, Lars (förf.) / Ljungblad, Cecilia (förf.) / Nord, Tora (förf.) / Uddbäck, Hanna (förf.) / Westman, Jonas (förf.) / Gillberg, Gunnar (red.) / Ljungar, Erik (red.) / Peixoto, Anna (red.) / Axelsson, Jonas (red.)
SAB
Ohae
ISBN
9789144122489
Vad är arbetsvetenskap? : en introduktion (häftad)

Vad är arbetsvetenskap? : en introduktion

Häftad Svenska, 2020-07-29
347
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Arbete är ett fenomen som vi alla har någon relation till och kunskap om. Ofta är arbetet tätt kopplat till vår identitet. "Vad jobbar du med?" är en av de första frågorna vi ställer när vi träffar nya bekantskaper. Arbetet är alltså en central företeelse och det upptar en mycket stor del av de flesta människors liv. Sättet som vi organiserar arbetet på påverkar också andra delar av livet. Familjeliv, utbildning och välfärdssystem är alla exempel på aspekter av livet som på ett eller annat sätt är beroende av eller sammankopplade med arbete och arbetsliv.

Arbete är med andra ord ett så centralt fenomen att det har uppstått en särskild disciplin för att studera detta område - nämligen arbetsvetenskap. I denna bok introducerar vi detta område. Arbetsvetenskapen hämtar näring ur många olika discipliner och perspektiv och det kommer också till uttryck i denna bok. Viktiga delområden som behandlas är bland annat arbetsorganisation, arbetsmarknad och arbetsmiljö.

Boken är i första hand tänkt som en lärobok på grundnivå för studenter i arbetsvetenskap och personalvetenskap, men den riktar sig också till dem som är intresserade av arbetet som fenomen. I de olika kapitlen introduceras ett antal centrala begrepp och perspektiv som är viktiga att ha med sig vid fördjupade studier av arbete och arbetsliv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad är arbetsvetenskap? : en introduktion
  2. +
  3. Kvalitativ forskningsmetod i psykologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvalitativ forskningsmetod i psykologi av Pia Langemar (häftad).

Köp båda 2 för 761 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »