Engelsk språkdidaktik - Texter, kommunikation, språkutveckling (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
512
Utgivningsdatum
2019-01-29
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 185 x 32 mm
Vikt
907 g
ISBN
9789144122502
Engelsk språkdidaktik - Texter, kommunikation, språkutveckling (häftad)

Engelsk språkdidaktik - Texter, kommunikation, språkutveckling

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-01-29
352
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna innehållsrika grundbok i engelsk språkdidaktik handlar om texter av olika slag - skrivna, talade, digitala och visuella - och deras betydelse och användning i språkinlärning och språkundervisning. I denna kraftigt reviderade upplaga har alla kapitel omarbetats och uppdaterats, och flera nya kapitel har tillkommit. Överlag ges en väsentligt större tyngd åt språkundervisningens betydelse för elevers språkutveckling, och en ökad betoning av bedömning speglar den roll bedömningsfrågor har fått i skolan. Bland sådant som givits större utrymme hör också digital läsning, flerspråkighet och transspråkande, förhållandet mellan färdigheter och förmågor, grammatik, inter- och mångkulturalitet, lässvårigheter, motivation, lyssnande, tal och samtal samt muntlig och skriftlig återkoppling. Genom att lyfta fram och förklara olika språkinlärningsteorier samt resonera kring resultaten från olika forskningsstudier har författaren gett boken en än tydligare teoretisk förankring.

Bokens målgrupp är i första hand verksamma och blivande lärare i engelska 7-9, gymnasiet och komvux. Den bör också intressera språklärare i allmänhet, lärare i fortbildning och språklärare verksamma vid högskolor och universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Engelsk språkdidaktik - Texter, kommunikation, språkutveckling
  2. +
  3. Allmändidaktik : vetenskap för lärare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allmändidaktik : vetenskap för lärare av Sven-Erik Hansén, Liselott Forsman (häftad).

Köp båda 2 för 742 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Lundahl

Bloggat om Engelsk språkdidaktik - Texter, kommunika...