Uro-tarmterapi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2019-07-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 14 mm
Vikt
490 g
SAB
Vej
ISBN
9789144122588
Uro-tarmterapi (häftad)

Uro-tarmterapi

Häftad Svenska, 2019-07-16
419
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den här andra upplagan av Uro-tarmterapi har aktualiserats och uppdaterats i alla delar och inkluderar nu också tarmdysfunktion. Kontroll av urinblåsa och tarm är viktigt för individen men också betydelsefullt i sociala sammanhang och avgörande för hur det dagliga livet kan levas. Kunskaper om utrednings- och behandlingsalternativ vid blås- och tarmdysfunktion är viktiga för all vårdpersonal eftersom patienter med dessa problem finns inom de flesta vårdområden.

Boken ger en förståelse för uro-tarmterapins möjligheter. Förutom traditionella bakgrundskunskaper när det gäller blåsan och tarmens tömning och reservoarfunktion, presenteras embryologi och normal utveckling till blås- och tarmkontroll. Vidare beskrivs blås- och tarmfunktionsstörningar hos barn, män och kvinnor i olika åldrar. Fokus ligger på kartläggning av problemet och uro-tarmterapeutiska behandlingsmodeller i samverkan med patienten. Dessutom ges exempel på hur det dagliga livet påverkas för patienterna och hur man praktiskt kan gå tillväga i olika situationer i den kliniska vardagen.

Uro-tarmterapi är författad av femton framstående experter och kliniker som bidragit med sin gedigna kunskap och kliniska erfarenhet inom området. Boken riktar sig till utbildningar inom uro-tarmterapi men kan användas på alla universitets- och högskoleutbildningar där problem som berör urinblåsan och tarmens funktion avhandlas. Boken kan också användas som en handbok inom hälso- och sjukvårdsområdet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Uro-tarmterapi
  2. +
  3. Sköldkörteln och mycket mer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sköldkörteln och mycket mer av Helena Rooth Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 682 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Uro-tarmterapi