Sociologi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
728
Utgivningsdatum
2021-01-18
Upplaga
6
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Lisa Sjösten
SAB
Oa
ISBN
9789144122649
Sociologi (häftad)

Sociologi

(2 röster)
Häftad Svenska, 2021-01-18
662
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Sociologi är en av de ledande introduktionsböckerna till ämnet sociologi och har i över 30 års tid lästs av tusentals studenter över hela världen. Boken väver samman en internationell överblick över dagens samhällen med en gedigen genomgång av disciplinens teoretiska huvuddrag. Boken ger en klar och överskådlig introduktion till sociologin som ämne och visar hur viktigt det är att ha en förståelse för hur samhället fungerar för att man som individ ska kunna engagera sig i centrala samhällsfrågor.

Denna upplaga, den sjätte på svenska, har reviderats i sin helhet. Boken har anpassats för att vara relevant för svenska studenter. Den ger på ett tematiskt sätt god överblick över den senaste tidens utveckling i världen. Klassiska och moderna teorier behandlas utförligt och även de mest komplicerade tankarna förklaras på ett engagerande och pedagogiskt sätt. Denna upplaga innehåller både ny och uppdaterad information om globalisering, arbetsmarknad, krig och konflikter, migration, religionens återkomst, klimatförändringen och miljön samt ny mediateknik.

Sociologi innehåller allt som en sociologibok på introduktionsnivå bör göra. Bredden och omfattningen gör den till ett perfekt verk för universitetsstudenten som går sin första sociologikurs, och den kommer att ge inspiration åt en ny generation sociologer.

Boken har fackgranskats och anpassats till svenska förhållanden av Thomas Johansson, professor i pedagogik med inriktning mot barn- och ungdomsvetenskap, vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sociologi
  2. +
  3. Lojalitetskonflikter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lojalitetskonflikter av Markus Arvidson, Jonas Axelsson (häftad).

Köp båda 2 för 1010 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna