Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2019-01-16
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 15 mm
Vikt
496 g
ISBN
9789144122694
Statistik för hälsovetenskaperna (häftad)

Statistik för hälsovetenskaperna

Häftad Svenska, 2019-01-16
417
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Statistik för hälsovetenskaperna har tillsammans med sin föregångare Grundläggande statistik under flera decennier varit en uppskattad och flitigt använd kursbok vid många hälsovetenskapliga universitetsoch högskoleutbildningar.

Denna tredje upplaga av boken har ytterligare moderniserats. Statistikämnet introduceras på ett enkelt och begripligt sätt med hänsyn till en modern, datoriserad värld. Logiken förklaras resonemangsvis vilket förenklar för den som vill lära sig statistik.

Boken tar upp de viktigaste begreppen och metoderna för att planera och designa studier, beskriva material och genomföra analyser. Metoder för att presentera material med hjälp av tabeller och diagram samt olika genomsnitts- och spridningsmått redovisas. De mest använda metoderna för statistisk analys gås igenom. Därutöver ingår en del centrala epidemiologiska begrepp och ett kapitel om regression och korrelation. Etikfrågor i samband med undersökningar diskuteras.

Övningsuppgifter med förklarade svar finns det rikligt av - i stort sett samma som i förra upplagan - vilket underlättar för självstudier. Exemplen har hämtats från hälsovetenskaperna; de är därför användbara för yrkesgrupper som folkhälsovetare, sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, socialarbetare, läkare med flera. Därigenom lämpar sig boken speciellt även för högskole- och universitetsstuderande inom dessa områden. För den som vill arbeta med hjälp av dator finns för nedladdning ett omfattande övningsmaterial på studentlitteratur. se/31449.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Statistik för hälsovetenskaperna
  2. +
  3. Grundkurs i statistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grundkurs i statistik av Jan Byström, Jonas Byström (häftad).

Köp båda 2 för 906 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Statistik för hälsovetenskaperna