Bemötande inom LSS-verksamheter : teori, etik och praktik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
227
Utgivningsdatum
2023-07-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
15 x 214 x 148 mm
Vikt
340 g
SAB
Ohf
ISBN
9789144122847

Bemötande inom LSS-verksamheter : teori, etik och praktik

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-07-05
336
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan personal inom LSS-verksamheter på bästa sätt bemöta de personer som de har omsorg om?

Författarna till den här boken menar att de synsätt och den kultur som råder i en LSS-verksamhet är av stor vikt för hur mötet mellan personal och stödbehövande ser ut. Till grund för kulturen ligger teoretisk kompetens om funktionsnedsättningar och kognitiva utmaningar men också praktisk kunskap om exempelvis hur diagnoser och andra svårigheter påverkar kommunikation och dagligt liv. För att förebygga potentiella kränkningar och samtidigt gynna välmående krävs att arbetet utförs på ett humant sätt och enligt LSS intentioner, med en etisk medvetenhet som grund.

Boken riktar sig till befintlig och blivande personal inom LSS verksamhets områden, men också till chefer och handläggare inom fältet. Även annan vård- och omsorgspersonal som vill öka sin kunskap om etiskt underbyggda bemötandefrågor kan med fördel ta del av denna bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bemötande inom LSS-verksamheter : teori, etik och praktik
  2. +
  3. HVB-hem i praktiken - - från forskningsresultat till (be)handling

De som köpt den här boken har ofta också köpt HVB-hem i praktiken - - från forskningsresultat... av Erica Giselsson, Jürgen Degner, Annika Wassberg (häftad).

Köp båda 2 för 705 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bemötande inom LSS-verksamheter : teori, etik och praktik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra!

    Alla som arbetar inom verksamheter som styrs av LSS behöver läsa den, från personliga assistenter, boendestödjare, stödpedagoger, chefer och handläggare på kommuner och Försäkringskassan. Ja faktiskt hade det inte varit fel att våra politiker också läste den. Det finns bra beskrivningar om hur det kan bli fel fast intentionen var att göra rätt enligt lagen. Ja kort sagt LÄS!

Visa alla 1 recensioner