Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
760
Utgivningsdatum
2019-08-26
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
285 x 200 x 50 mm
Vikt
2338 g
ISBN
9789144123165
Omvårdnadens grunder - Hälsa och ohälsa (bok + digital produkt) (häftad)

Omvårdnadens grunder - Hälsa och ohälsa (bok + digital produkt)

Häftad Svenska, 2019-08-26
691
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Omvårdnadens grunder - Hälsa och ohälsa belyser omvårdnadens betydelse för främjande av hälsa och prevention samt för behandling och vård. I boken har 42 svenska forskare bidragit med beskrivningar av det aktuella kunskapsläget utifrån sin egen, och andras, forskning inom respektive område.

Boken består av tre delar: centrala aspekter för hälsa, centrala aspekter vid ohälsa samt omvårdnad vid ohälsa. De kapitel som fokuserar på centrala aspekter för hälsa handlar exempelvis om hur man kan stödja hälsa och välbefinnande, känslan av sammanhang samt vikten av en stödjande miljö. De kapitel som fokuserar på centrala aspekter vid ohälsa omfattar akut omhändertagande, klinisk bedömning, multisjuklighet och läkemedelsbehandling. Kapitlen som fokuserar på omvårdnad vid ohälsa handlar om olika tecken och symtom samt sjuksköterskans bedömning och åtgärder. Varje kapitel inleds med en beskrivning av området, orsaker till patientens besvär samt patientens upplevelse. Därefter följer en beskrivning av hur sjuksköterskan kan bedöma och hjälpa patienten med fokus på evidensbaserade omvårdnadsåtgärder. Flera kapitel har förslag till omvårdnadsdiagnoser kopplade till patientfallen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Omvårdnadens grunder - Hälsa och ohälsa (bok + digital produkt)
  2. +
  3. Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling (b... av Anna Ehrenberg, Lars Wallin (häftad).

Köp båda 2 för 1186 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Omvårdnadens grunder - Hälsa och ohälsa (...