Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling (bok + digital produkt) (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
488
Utgivningsdatum
2019-08-27
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
283 x 211 x 32 mm
Vikt
1509 g
ISBN
9789144123172
Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling (bok + digital produkt) (häftad)

Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling (bok + digital produkt)

Häftad Svenska, 2019-08-27
529
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling syftar till att belysa omvårdnadens roll i ett förändrings- och samhällsperspektiv, sjuksköterskans ansvar, liksom viktiga förutsättningar för utveckling av hälso- och sjukvården. Boken ger en bild av det aktuella kunskapsläget och utmaningar för framtiden baserat på bidrag från 30 svenska experter, varav flertalet sjuksköterskor med doktorsexamen.

Inledningsvis beskrivs omvårdnadens framväxt som disciplin och profession. Vidare diskuteras sjuksköterskans ansvar för evidensbaserade bedömningar och åtgärder. Viktiga kontextuella förutsättningar som ledarskap, vårdarbetets organisering, styrning och prioritering behandlas i särskilda avsnitt, liksom betydelsen av informella insatser av anhöriga och patientföreningar. Därefter belyses kunskapsanvändning, förbättringsoch patientsäkerhetsarbete, standardiserade vårdplaner och betydelsen av dessa insatser i utvecklingen av omvårdnaden. Fortsättningsvis diskuteras hur eHälsa kan stödja omvårdnadsarbetet och underlätta patienters och anhörigas aktiva medverkan och oberoende. Boken avslutas med en översikt av omvårdnadens betydelse i ett globalt perspektiv, sjuksköterskans roll i arbete med internationell hälsa, stöd för utsatta grupper och en hållbar utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling (bok + digital produkt)
  2. +
  3. Omvårdnadens grunder - paket - (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnadens grunder - paket - (bok + digital p... av Anna-Karin Edberg, Anna Ehrenberg, Febe Friberg, Lars Wallin, Helle Wijk (häftad).

Köp båda 2 för 1998 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckl...