Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
608
Utgivningsdatum
2019-07-23
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 160 x 20 mm
Vikt
849 g
SAB
Oel
ISBN
9789144123264
Att publicera - Etik och juridik för journalister och publicister (häftad)

Att publicera - Etik och juridik för journalister och publicister

Häftad Svenska, 2019-07-23
384
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Att offentliggöra yttranden som inte går över lagens gränser och som håller sig inom det etiskt försvarbara kräver kunskap och omdöme.
Att publicera beskriver ingående de juridiska och etiska frågor och överväganden som uppstår vid insamling av uppgifter och publicering i massmedier som omfattas av tryckfrihetsförordningen (TF) och yttrandefrihetsgrundlagen (YGL).

Boken redogör för de grundläggande fri- och rättigheterna, upphovsrättsliga frågor, offentlighetsprincipen och meddelar friheten samt frågor om ansvar och etik. Lagar och regelverk gås igenom och med konkreta exempel beskriver författaren hur de tillämpas. Att publicera är en saklig och lättillgänglig beskrivning av ett komplicerat regelverk och dess historiska rötter.

Boken vänder sig inte enbart till yrkesverksamma utan också till en bredare allmänhet som intresserar sig för tryck- och yttrandefrihetsfrågor. Denna andra upplaga av Att publicera har genomgått en omfattande omarbetning. Lagändringar som trädde i kraft 1 januari 2019 har tagits med och praxis till och med mars 2019 beaktats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att publicera - Etik och juridik för journalister och publicister
 2. +
 3. Journalistikens lagar : om medierätt, etik och att hitta fakta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Journalistikens lagar : om medierätt, etik och ... av Jeanette Gustafsdotter (häftad).

Köp båda 2 för 653 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nils Funcke

 • Offentlighetsprincipen - Praktik och teori

  Nils Funcke

  Offentlighetsprincipen: Praktik och teori redogör för de bestämmelser som reglerar vars och ens rätt att ta del av allmänna handlingar. Genom en grundlig genomgång av den viktiga meddelarfriheten, visar författaren vilka möjligheter och skyldighet...

 • Tryckfriheten : ordets män och statsmakterna

  Nils Funcke

  En bok om tryckfriheten - dess historia, andra världskriget, Ture Nermans och Torgny Segerstedts insatser och situationen idag. Reviderad, utvidgad och aktualiserad utgåva av boken Tryckfriheten under tryck.