Barndomshistoria (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2018-08-03
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Sven-Erik Torhell
Dimensioner
222 x 154 x 24 mm
Vikt
655 g
SAB
Kt,Ku
ISBN
9789144123424
Barndomshistoria (häftad)

Barndomshistoria

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-08-03
413
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
I takt med att barns villkor har förändrats så har också synen på barnet förändrats. Arbete i jordbruk och på fabriker har ersatts av skolgång, men att försöka identifiera en absolut vändpunkt för den förändrade synen på barnet är meningslöst, menar Colin Heywood. I sin klassiska studie Barndomshistoria visar han hur synen på barn och barndom diskuteras och omdefinieras vid flera tidpunkter från medeltid till tidigt 1900-tal, samtidigt som vissa idéer och föreställningar lever kvar.
Barndomshistoria presenteras här i en ny och uppdaterad utgåva där författaren väver in den senaste forskningen på området. Till den svenska utgåvan har Susanna Hedenborg, professor i idrottsvetenskap och docent i ekonomisk historia vid Malmö universitet, skrivit ett aktualiserat tillägg om den svenska utvecklingen, från medeltidentill idag. Boken är avsedd för studenter i historiska ämnen vid universitet och högskola, men givande för alla som intresserar sig för barns villkor och synen på barn i ett historiskt perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barndomshistoria
  2. +
  3. Den mångkulturella förskolan : motsägelser och möjligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den mångkulturella förskolan : motsägelser och ... av Johannes Lunneblad (häftad).

Köp båda 2 för 701 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Colin Heywood