Problemen med teamarbete och hur du löser dem (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2020-09-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Doka
ISBN
9789144123547
Problemen med teamarbete och hur du löser dem (häftad)

Problemen med teamarbete och hur du löser dem

Häftad Svenska, 2020-09-07
409
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
I den här boken beskrivs hur du systematiskt och evidensbaserat kan gå till väga för att lösa vanliga problem som uppstår i teamarbete. I boken presenteras nio vanliga problem i teamarbete, exempelvis att det uppstår konflikter, att ledarskapet inte fungerar eller att teamet inte förmår att anpassa sig till förändrade omständigheter. Problemen illustreras med autentiska fallstudier av olika sorters team i olika kontexter.

En av bokens huvudpoänger är att varje team och varje teamproblem är unikt. Trots detta används alltför ofta färdiga modeller och lösningar innan analysen av själva problemet är klar. Därför presenteras i varje kapitel en gedigen kognitiv karta som fungerar som vägledning i kartläggningen av orsakerna till problemet.

Problemen med teamarbete - och hur du löser dem riktar sig till studenter inom beteende- och samhällsvetenskapliga utbildningar som läser kurser om hur team och grupper fungerar i arbetslivet. Den riktar sig lika mycket till personer som arbetar i och leder team, till team- och verksamhets utvecklare samt till beställare av sådana tjänster.

Lantz, Ulber och Friedrich har i den här boken lyckats med konststycket att integrera gedigen vetenskaplig forskning med sina stora praktiska erfarenheter av arbetsteam som kämpar med svåra problem. Författarna ger tydliga riktlinjer för hur man skapar team där deltagarna samarbetar i små, kompetenta grupper som klarar av de utmaningar de ställs inför.

Michael West, professor vid Lancaster University, Storbritannien, om den engelska utgåvan av boken (Routledge, 2020)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Problemen med teamarbete och hur du löser dem
  2. +
  3. Intervjumetodik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Intervjumetodik av Annika Lantz (häftad).

Köp båda 2 för 758 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna