Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2018-06-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 13 mm
Vikt
339 g
SAB
Oepb
ISBN
9789144123653
Kriminologi och poliskunskap : mötet mellan forskning och praktik (häftad)

Kriminologi och poliskunskap : mötet mellan forskning och praktik

Häftad Svenska, 2018-06-01
295
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Engagemang, samverkan och kunskap är grundläggande förutsättningar för ett framgångsrikt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete. Kunskap - framtagen genom forskning eller erfarenhetsbaserad - behöver återkommande uppdateras och förbättras. I denna antologi presenteras praktiknära forskning med direkt relevans för svenska förhållanden.
Boken Kriminologi och poliskunskap är resultatet av ett nära samarbete mellan Institutionen för kriminologi vid Malmö universitet, Polisen och andra brottsförebyggande aktörer - lokalt, regionalt och nationellt. Här förmedlas ny kunskap om kommunpolisverksamhet, trygghetsmätningar, problemorienterat polisarbete, upprepad utsatthet för brott, randomiserade kontrollerade experiment, mängdbrottsutredningar och psykiatrisk tvångsvård. I antologin tas också den återkommande frågan om kommunal eller statlig polis upp.
Boken ger ett brett perspektiv och fungerar som en viktig kunskaps- och inspirationskälla för blivande poliser, kriminologer och andra som i sina yrkesroller förväntas medverka till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kriminologi och poliskunskap : mötet mellan forskning och praktik
  2. +
  3. Kriminologi : en studiehandbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kriminologi : en studiehandbok av Caroline Mellgren, Marie Väfors Fritz, Eva Tiby (häftad).

Köp båda 2 för 556 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Kriminologi och poliskunskap : mötet mell...